Waarschuwingsbord aan glijbaan Gentse Blaarmeersen
Bij de opening vorig seizoen bleek de nieuwe waterglijbaan van de Gentse Blaarmeersen een schot in de roos . Op en rond het water zijn er tal van activiteiten, bovendien is de hele site heel netjes en goed onderhouden: dat verhoogt de populariteit van het domein. En bij de modernisering van het domein koos men bewust voor een milieuvriendelijk intern transport. Het Gentse stadsbestuur maakt zich echter ernstig zorgen over de jongeren die van de hoge glijbaan in het ondiepe water duiken of springen.
Schepen Christophe Peeters: “Om hen te waarschuwen heeft de Sportdienst extra informatieborden geplaatst, hopelijk zullen die de jongeren voldoende aanspreken”. De borden vertellen het verhaal van twee gelijkaardige feiten. De betrokken jongeren braken hun nek. De ene stierf, de andere draagt nu levenslang de gevolgen van zijn waaghalzerij. De jongeren springen bovendien op een plaats waar men zwemt, ook dat is levensgevaarlijk. Een informatiebord werd zowel onder- als bovenaan de trappen van de glijbaan bevestigd en vermeldt ondubbelzinnig: ‘Pas op, het water is hier ondiep. Springen of duiken is levensgevaarlijk’. Met daarnaast twee spijtige maar waargebeurde voorbeelden. Louter verbodsborden, die er al hingen, spreken jongeren blijkbaar niet aan. Hopelijk doen deze voorbeelden dat wel.
Jongen (17) zwaargewond na duikongeval op kamp (Gazet van Antwerpen, 29.07.10).
Een 17-jarige jongeman uit Alveringem is tijdens een zomerkamp in Mol zwaargewond geraakt. Samen met enkele vrienden bivakkeerde hij op het privéterrein van een landbouwer. Ze mochten eveneens diens vijver gebruiken. De jongen liep de verwondingen op bij een duik in ondiep water. Hij is wellicht verlamd voor de rest van zijn leven.
Student (21) ernstig gewond (Dagblad van het Noorden, Groningen)
De 21-jarige student die negen dagen geleden ernstig gewond uit het Paterswoldsemeer is gehaald, is donderdag in het ziekenhuis overleden. De jongen dook vanaf een van de eilandjes in het meer in ondiep water, liep daarbij ernstig nekletsel op en raakte buiten bewustzijn.
De student technische bedrijfskunde is door omstanders uit het water gehaald, langdurig gereanimeerd en vervolgens door de brandweer naar de vaste wal gebracht. Het drama speelde zich af onder de ogen van honderden toeschouwers die verkoeling op en rond het meer zochten. Het slachtoffer was lid van de studentenvereniging Lugus, die drie dagen rouw heeft aangenomen.
Labels: Blaarmeersen, Christophe Peeters, glijbaan
<< Homepage