3 augustus 2010

Succesvolle Fiesta Europa terug op Gentse Kouter

Fiesta Europa 12 Van dinsdag 10 tot en met zaterdag 14 augustus strijken op de Gentse Kouter marktkramers uit alle hoeken van Europa neer. Die ‘Fiesta Europa’ wil Europa dichterbij brengen. Het publiek kan kennismaken met een uniek aanbod aan streekspecialiteiten, artisanaat, juwelen, houtwerk en keramiek. Schepen Sofie Bracke: “Fiesta Europa is een markt met professionele marktkramers uit alle Europese landen, die tijdens de zomermaanden acht Vlaamse steden aandoet. De organisator Roeland Storms wil Europa dichter bij de mensen brengen dankzij artisanale producten en streekspecialiteiten uit alle hoeken van het continent. Zijn voorgeschiedenis laat dat toe: hij nam zelf als marktkramer jaren deel aan markten en beurzen in verschillende Europese landen.

Italiaanse salami, Pools bier, Franse kazen, Engels fudge, Finse rendiervellen, Hongaars keramiek, edelstenen van de Baltische zee, Gentse Breydelham: al deze Europese specialiteiten en artisanale producten vind je volgende week op de Kouter. Elke marktkramer komt trots producten uit zijn land aan de man brengen. Vorig jaar vond de Europese markt voor de eerste keer plaats in Gent en het was meteen een schot in de roos. De marktkramers waren zeer gecharmeerd van Gent en het publiek was enthousiast. De markt blijkt een welkome aanvulling op het uitgebreide marktaanbod in Gent en past perfect bij de zomerse vakantiesfeer.

Schepen Sofie Bracke: “Markten zorgen voor leven en werk in de stad. Elke dag is er in onze stad minstens één markt te bezoeken, met als hoogtepunt tien markten op zondag. Het aanbod op die markten is zo mogelijk nog diverser: van pluimvee tot ‘toile cirée’, van boeken uit de vorige eeuw tot kraakverse groenten”. Voor een folder met een overzicht van alle markten in Gent, volstaat een bezoek aan de Stadswinkel (Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent, maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur, woensdag tot 18 uur en zaterdag van 9 tot 11.30 uur) of het infokantoor van de Dienst Toerisme.


Praktisch: Fiesta Europa op de Kouter te Gent, van dinsdag 10 augustus tot en met zaterdag 14 augustus van 11 tot 21 uur.

Labels: , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...