2 augustus 2010

Willem Vermandere en Johan Verminnen op Dag van het Nederlandstalig lied

Op zondag 5 september 2010 geven Willem Vermandere en Johan Verminnen een concert in de evenemententent van het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. De deuren gaan open om 13 uur. Het concert van Willem Vermandere grijpt plaats van 14.45 tot 16 uur. Na de pauze, rond 16.45 uur, volgt het concert van Johan Verminnen.

Tickets kosten 10 EUR in VVK en 15 EUR ADK (als er nog tickets beschikbaar zijn). Kinderen vanaf 12 jaar betalend. Voorverkoop: Uitbureau, tel. 09 233 77 88, www.uitbureau.be, aan het loket, telefonisch en via internet. Of in het Provinciaal domein Puyenbroeck, Puyenbrug 1a, 9185 Wachtebeke, aan de balie van het bezoekerscentrum. Dagelijks van 10 tot 18 uur in juli en augustus, van 1 tot 3 september van 9 tot 17 uur en op 4 september van 10 tot 18 uur

In de jaren 60 werd Willem Vermandere vooral bekend door zijn kleinkunstliedjes in het West-Vlaams over de dagelijkse dingen, zijn Westhoek en de verschrikkingen van de Grote Oorlog. Soms worden zijn liedjes kritisch over de maatschappij en de kerk. Zijn optredens worden afgewisseld met luchtige en doodernstige, droevige en levenslustige liedjes en muziek en zijn typische spitse 'vertelelementen'.Hij maakte acht langspeelplaten en evenveel cd's. In 2000 werd hij voor zijn diverse kunstactiviteiten ereburger van Veurne; hij woont er in de deelgemeente Steenkerke. Vermandere eindigde in 2005 op nr. 115 tijdens de Vlaamse versie van de verkiezing van De Grootste Belg. In 2010 bracht hij op z'n 70ste verjaardag een nieuw album genaamd 'Alles gaat over' uit. Zijn bekendste nummers zijn 'Lat mie maar lopen', 'Als ik zing', 'Blanche en zijn peird', 'Bange blanke man', 'Duizend soldaten', 'La Belle Rosselle' en 'Ik plantte ne keer patatten'.

Johan Verminnen, Vlaams liedjesschrijver en zanger, werd vooral bekend dankzij nummers als 'Laat me nu toch niet alleen', 'Rue des Bouchers', ''k Voel Me Goed' en 'Mooie Dagen'.Vaak is Brussel het thema of de inspiratiebron van Verminnen's chansons, een stad waar hij zich nauw mee verbonden voelt.Het is in Vlaanderen minder bekend dat Verminnen ook heel wat Franstalige liederen opnam en daardoor ook in de Franstalige wereld enige bekendheid geniet.Verminnen heeft zich ingespannen voor een aangepast economisch en juridisch statuut voor kunstenaars en richtte in 1992 mee de belangenvereniging Zamu voor zangers en muzikanten op. Sinds 2007 is Verminnen gedelegeerd bestuurder van de auteursrechtenvereniging Sabam.

Labels: , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...