3 augustus 2010

Gratis openluchtvoorstelling “De helaasheid der dingen” in Maaltepark

Van 5 tot en met 8 augustus kunnen Gentenaars vier dagen lang terecht in het Maaltebruggepark voor Parkartistica, een gratis festival met tal van activiteiten en optredens. Het festival start stipt om 11 uur met een brunch met cava, gevolgd door een aperitiefconcert. Het muzikale gedeelte kabbelt de hele dag door met optredens, om te eindigen met rock, blues en swingende fanfares. Jasmien, Superlijm, Sammy Cuba, Too Tangled en VanFaere De Concurrence brengen het geheel op temperatuur. Voor de kinderen zijn er workshops, vertellingen en theater. Of ze kunnen een bezoekje brengen aan de waarzegsters in de woonwagens of het unieke kinderkapsalon van Theater Savooi. Jong en oud kunnen dan weer terecht voor een ontspannende lachsessie.

Op zondag 8 augustus kan iedereen gratis komen kijken naar een openluchtvoorstelling van dé Belgische Oscar inzending van 2009 “De helaasheid der dingen”. Koen Victoor, verantwoordelijke Circa, rekent op een ruime opkomst: “Op 29 augustus 2008 hebben wij een andere Vlaamse succesfilm - Aanrijding in Moscou - in openlucht vertoond en wij hebben maar liefst 6.000 bezoekers mogen ontvangen”. Deze Vlaamse succesfilm lokte meer dan 444.000 bezoekers. “Deze film leek ons daarom in alle opzichten een ideale afsluiter te zijn voor de eerste editie van Parkartistica”, vult Stefan Zajc van vzw Klupartistik aan. Deze unieke vertoning sluit het gratis parkfestival Parkartistica af. “Vanaf de middag starten we met een voorprogramma van optredens, tentoonstellingen van minstens 20 kunstenaars en kindertheater”, gaat Stefan verder. “Tijdens het 4-daagse festival worden er in het kasteel ook continu kortfilms vertoond, geselecteerd door Felix Van Groeningen zelf. Hopelijk mogen we ook enkele acteurs van de ze geweldige film begroeten”.


Locatie: Maaltebruggepark – Kortrijksesteenweg 1023 , 9000 Gent.

Het Maaltebruggepark is gemakkelijk bereikbaar vanuit Gent Centrum of vanaf het Sint-Pietersstation met tram 1 richting Flanders Expo, halte Maria Middelares (ziekenhuis).
Website: www.parkartistica.be
Youtube: http://www.youtube.com/watch

Labels: , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...