8 augustus 2010

Belgische eigenzinnige film 'Four Roses' in de bioscoop

Four RosesDe Belgische prijswinnende langspeelfilm 'Four Roses' is vanaf deze week te zien in Cartoon's te Antwerpen, Actor's Studio te Brussel en Studio Skoop te Gent. Vorig jaar realiseerde de Gentse regisseur Kris De Meester op eigen krachten deze debuutfilm. Het resultaat is een eigenzinnige Engelstalige film, die een veel gevraagde must-see is geworden in het internationale Independent filmfestival circuit en reeds meerdere prijzen heeft gewonnen.

‘Four Roses’ gaat over alles en niks, de ondraaglijke lichtheid van het bestaan en de eeuwigdurendheid van elke wegtikkende minuut. Elk moment dat voorbij gaat is belangrijk want het beïnvloed ongewild de verdere levensloop. Het verhaal speelt zich af tijdens een zwoele nacht in een hotel, ergens aan de rand van een industriële stad. 12 personages met elk hun eigen leven en met elk hun eigen manier om de tijd te doden. Anna J. Takayama van het European Independent Film Festival beschreef de film als “a provocative, black and white drama exploring themes of isolation, love and being”. De film mocht rekenen op een mooie recensie in de Tuscon Film Industry Examiner, n.a.v. een screening in Tuscon (AZ, USA) “Truly unique and a step forward in the art form” en “writer/director De Meester had a clear vision”. Tom O'Malley van AceFest had het over 'truly a gem' ('een echt pareltje').

De hoofdrollen worden vertolkt door Mieke Daneels, Felipe Mafasoli, Brad Moore, Aldevina da Silva, John Samaha, John Flanders, Shai Shahar, Bruce Geduldig, Hiske De Landtsheer en Axel De Vreese. 'Four Roses' werd geschreven en geregisseerd door Kris De Meester. Officiële website: http://www.fourrosesmovie.com
Studio Skoop: http://www.studioskoop.be

Labels: , , , , , , , , , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...