6 augustus 2010

Nicole en Hugo nemen een beetje afscheid.

Het Vlaamse showbizzduo Nicole en Hugo, momenteel ‘on tour’ met de show ’40 jaar Nicole en Hugo’ heeft in Het Laatste Nieuws onthuld dat ze werken aan een afscheidstournee. 'Bedankt Vlaanderen' wordt de titel van de reeks concerten in Vlaamse theaters. Toch zijn Nicole (63) en Hugo (62) niet van plan om de microfoon voorgoed op te bergen na de tournee in 2012 en 2013.

Het de televisie die Nicole Josy en Hugo Sigal samenbrengt als ze in 1970 te gast zijn in een BRT show. Op 1 december 1971 treden ze in het huwelijk en vanaf dan trekken zij als man en vrouw de wereld rond. De jaren 80 starten met het succesvolle hoofdstuk buitenlandse cruises. In 2005 stralen Nicole en Hugo in de show “Congratulations”, de verjaardagsshow van het songfestival in Kopenhagen. Op 6 februari 2009 kregen ze de MIA (Music Industry Award) als beste populaire artiest. Vooraleer ze aan hun afscheidstournee beginnen, willen Nicole en Hugo wereldmuziek maken met een Cubaans orkest.

Nicole en Hugo zitten niet verlegen om een stunt min of meer: in 2006 was het even uit elkaar. Via een show van Bart Peeters werd een opvolger voor Hugo gezocht, tot bleek dat het allemaal opgezet spel was: www.belg.be. Op 12 seprtember 2008 waren Nicole en Hugo de drijvende kracht achter een academische zitting over de in 1984 overleden zangeres Ann Christy. Nicole en Hugo stellen hun fans echter gerust: na hun grote afscheidstournee verdwijnen ze niet definitief: ze gaan het wel wat rustiger aan doen en gelegenheidconcerten verzorgen.

Labels: , , , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...