7 september 2011

Europees ecolabel schenkt 10.000 prijzen

10.000 milieubewuste prijzen! Dat is de inzet van een grootschalige promotiecampagne van de federale overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu (FOD VVVL). De ambitie is het Europese Ecolabel bekender te maken bij het grote publiek. De wedstrijd gebeurt online, via de website www.ecolabel.be. De prijzenpot is indrukwekkend. De FOD VVVL doet grote inspanningen om het Europese Ecolabel in de kijker te plaatsen. Niet alleen het aantal maar ook de te winnen prijzen zijn imposant: van milieuvriendelijke televisies, over home makeovers met kleurenadvies en gratis verf, tot overnachtingen in hotels. De 10.000 prijzen mogen dan heel verschillend zijn, ze hebben één ding gemeen: ze dragen allemaal het Europese Ecolabel, het bewijs dat ze mild zijn voor het milieu, maar prima van kwaliteit.

Elke week start een nieuwe wedstrijdronde met 2.500 prijzen in de pot. De 1ste ronde is op 1 september gestart en loopt nog tot 7 september middernacht. De andere wedstrijdrondes beginnen op 8, 15 een 22 september. Momenteel hebben bijna 2.200 mensen hun kans gewaagd. Zij ontdekken over enkele dagen of ze de wedstrijdvragen correct hebben beantwoord. Als dat het geval is krijgen ze via e-mail of via hun facebook account een bloem toegewezen. Na een aantal dagen gaat de bloem open en ziet de deelnemer aan de hand van de kleur welke prijs hij gewonnen heeft. Ook al loopt de wedstrijd online, toch bestaan de bloemen ook in het echt. Zij worden verzorgd in het Proefcentrum voor Sierteelt in Destelbergen. Dankzij de fototoestellen in het Proefcentrum ontvangt elke deelnemer foto’s van zijn persoonlijke bloem. Live beelden van het bloemenveld zelf staan op www.ecolabel.be

Het Europese Ecolabel is het officiële Europese milieulabel. Het is in het leven geroepen door de Europese Commissie en wordt toegekend aan producten die minder schadelijk zijn voor het milieu. Momenteel zijn er 26 productcategorieën die het Ecolabel kunnen verkrijgen: schoonmaakmiddelen, textiel, papierproducten, televisies, laptops, hotels, … de lijst is lang. In België zijn er reeds 650 producten met het Ecolabel op de markt. De consument kan het ecolabel gemakkelijk herkennen in de winkel. Het logo vormt een bloem, waarvan de blaadjes sterren zijn. Het Europese Ecolabel biedt de consument dubbele zekerheid. De producten met het Ecolabel moeten namelijk voldoen aan strenge eisen, zowel op gebied van milieuvriendelijkheid, als op gebied van kwaliteit. Op die manier verzekert het Ecolabel de consument dat hij een kwalitatief hoogstaand, en tevens ecologisch product heeft gekocht.

Labels:

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...