7 september 2011

Eerste Fortennacht met Suske en Wiske op zaterdag 10 september

Onder impuls van het Europees project 'Forten en Linies in Grensbreed Perspectief' organiseren de Provincies West- en Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Zeeland en Noord-Brabant op zaterdag 10 september 2011 de eerste ‘Fortennacht’. Er valt dan heel wat te beleven op en rond de forten en vestingen van de Staats- Spaanse Linies, de Zuiderwaterlinie en de Fortengordels. De activiteiten variëren van fiets- en wandel(zoek)tochten, spelletjes en vertellingen, lezingen, ludieke evocaties, natuurexcursies en muziekuitvoeringen tot poëzievoordrachten en culinaire proeverijen. Het evenement wil de aandacht vestigen op de forten en linies als herinneringsplekken en erfgoed van cultuurhistorische, ecologische en recreatieve waarde.

Ter gelegenheid van de eerste ‘Fortennacht’ wordt het Suske en Wiske-album 'De Laaiende Linies' voorgesteld. Op de deelnemende locaties krijgen de bezoekers van Fortennacht op 10 september en Open Monumentendag op 11 september een gratis album.

Praktisch
Datum: zaterdag 10 september 2011, vanaf 18 uur
Plaats: op diverse locaties; in Oost-Vlaanderen in Middelburg (Maldegem), Eksaarde (Lokeren), De Klinge Fort Bedmar (Sint-Gillis-Waas) en Kallo Fort Liefkenshoek (Beveren). –Meer info: www.staatsspaanselinies.eu 
Deze activiteit is gratis.

Labels: , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...