30 augustus 2011

De Andere Strip zet 24 eigenzinnige strips in de kijker

De vierde editie van De Andere Strip is niet alleen op papier maar ook qua nationaliteit veelkleurig met auteurs uit 7 landen die samen 24 eigenzinnige strips en stripromans presenteren. De Boek.be-actie loopt van 30 augustus tot 30 september en verleidt je met fijne kortingsbonnen en een stripwedstrijd voor kenners.

Humo gidst je graag door het boeiende landschap van De Andere Strip: op dinsdag 30 augustus 2011 vind je in het hart van Humo een uitneembare bijlage van 20 pagina's die helemaal aan De Andere Strip is gewijd. Zeven doorgewinterde of occasionele stripfanaten – Frieda Van Wijck, Guy Mortier, Bent Van Looy, Roos Van Acker, Saskia de Coster, An Lemmens en Alex Agnew – vertellen welke striproman uit de actielijst hen bij het nekvel heeft gepakt. De gids bevat verder een exclusief interview met de Amerikaanse striptekenaar en journalist Joe Sacco over Gaza 1956. Tot slot is er de selectie van Humo – tien tintelende toppers. Voor iedere titel zitten er midden in de Humobijlage kortingsbonnen van € 2,50 tot € 5. Deze kun je bij aankoop tot 30 september 2011 inruilen bij de 71 deelnemende boekhandels en stripspeciaalzaken. Stripliefhebbers krijgen daar bovendien een gratis bladwijzer cadeau.

De titellijst van De Andere Strip doet likkebaarden. Blikvangers uit de titellijst zijn ongetwijfeld de strip(roman)s van de Amerikaan Joe Sacco (Gaza 1956), de Fransman Jacques Tardi (De grote slachting), de Japanner Jirô Taniguchi (Het dagboek van mijn vader) of de Nederlander Hanco Kolk (SOS S1ngle). Ook van eigen bodem valt er boeiend stripwerk te ontdekken: Pieter De Poortere maakte met Boerke in Hollywood een ingenieuze filmencyclopedie, Kim Duchateau bundelt het beste van Esther Verkest in het jubileumalbum Roodheidswaanzin, Marvano brengt het tweede deel van zijn Grand Prix-trilogie en van Luikenaar Philippe Richelle is er Oorlog en Liefde. Laatste lente, het eerste deel van een imposant vierluik over liefde en oorlog. Daarnaast maken ook een verstripping van De hobbit van J.R.R. Tolkien en een heruitgave van de allereerste Peanuts (Snoopy) van Charles M. Schulz deel uit van de erg gevarieerde selectie. download hier meer info over deze strips en stripromans.

Ben je een echte stripkenner? Dan moet je zeker meespelen met de Andere Stripwedstrijd! De opdracht is eenvoudig: je krijgt 5 covers en 5 fragmenten te zien. Welk fragment hoort bij welke cover? Met een goed antwoord maak je kans op een pakket van 6 Andere Strips! De wedstrijd loopt tot 30 september.

Labels: ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...