30 augustus 2011

Gedoemd tot sterrenkijken...

De Vlaamse Volkssterrenwachten (Cosmodrome, Beisbroek, Urania, Mira, Armand Pien, Astrolab Iris) organiseren vanaf heden een speciale actie waarbij het grote publiek uitgenodigd wordt om in de loop van de maand september een bezoek te brengen aan ten minste vier van de zes Vlaamse Volkssterrenwachten. Wie op deze uitnodiging ingaat en effectief binnen de gestelde periode vier Vlaamse Volkssterrenwachten bezoekt, krijgt op zijn/haar vierde bestemming als beloning een draaibare sterrenkaart aangeboden. Bovendien maakt hij of zij ook kans om daarbovenop nog een telescoop ter waarde van ruim € 800 te winnen. De Vlaamse Volkssterrenwachten organiseren het hele jaar door de meest uiteenlopende activiteiten om het grote publiek op een laagdrempelige maar toch deskundige en educatieve manier te laten kennismaken met de boeiende wereld van sterrenkunde, ruimtevaart en weerkunde. Maar aangezien deze actie in september loopt schetsten we hieronder in het kort wat er op de zes locaties in de herfstmaand te beleven valt.

Volkssterrenwacht Beisbroek (Brugge) biedt op woensdag, vrijdag en zondag planetariumvoorstellingen aan met aansluitend een bezoek aan de sterrenwacht, en bovendien is er ’s vrijdags ook telkens een sterrenkijkavond. Opendeurdagen op 17 en 18 september.

Op de Volkssterrenwacht Armand Pien (Gent) kan men elke woensdagavond terecht voor een waarnemingsavond met ook de mogelijkheid om een 3D voorstelling bij te wonen, daarnaast staan er een aantal cursussen en lezingen op het programma.

De Cosmodrome - voorheen Europlanetarium (Genk) biedt dagelijks planetariumvoorstellingen aan voor scholen en gezinnen, bij die gelegenheid kan men ook de sterrenwacht bezoeken.

AstroLAB IRIS (Ieper) organiseert opendeurdagen op 17 en 18 september, voorts kan men er elke zondagnamiddag en de 2de en 4de vrijdagavond een bezoek brengen.

Opendeurdagen op Volkssterrenwacht Urania (Hove) op 9, 10 en 11 september, en voorts is het op woensdagnamiddag en vrijdagavond mogelijk om een bezoek te brengen aan de sterrenwacht.

Ten slotte organiseert ook Volkssterrenwacht MIRA (Grimbergen) opendeurdagen, dit op 3 en 4 september. Er zijn ook de bezoeken op woensdag- en zondagnamiddag en de maandelijkse Astroclub met Frank Deboosere (laatste vrijdag van de maand).

Labels: , , , , , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...