6 september 2011

Associatie Universiteit Gent brengt sport naar jaarbeurs Accenta

Van 10 tot 18 september geeft de UGent samen met haar associatiepartners de jaarbeurs Accenta een sportief tintje. De Associatie Universiteit Gent opent tijdens Accenta haar Sportacademie in het Wetenschapsdorp in hal 7 van Flanders Expo. In de Sportacademie wordt wetenschappelijk onderzoek over sport en beweging voorgesteld, maar kunnen bezoekers zich ook van hun sportiefste kant laten zien. Op woensdag 14 september komen de spelers van AA Gent het wetenschapsdorp bezoeken. In de Sportacademie staan verschillende interactieve demo’s opgesteld. Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek wordt aangetoond hoe belangrijk beweging is voor jong en oud.

De Sportacademie is uitgerust met een looppiste en een fitnesscentrum. Bezoekers kunnen er onder meer op vlas-carbon fietsen sprinten tegen (virtuele) topwielrenners. Op basis van enkele tests van het Vlaams Sportkompas, dat door de UGent werd ontwikkeld, wordt bepaald voor welke sport een kind meest aanleg heeft en welk niveau daarbij haalbaar is. En bij SpartaNova, een spin-off van de UGent, kan jong en volwassen sporttalent zich op basis van objectieve en wetenschappelijk onderbouwde prestatietests laten begeleiden. Op woensdagnamiddag brengen 10 spelers van AA Gent een bezoek aan de Sportacademie. Jonge Buffalo-supporters kunnen er samen met hun idolen testjes afleggen. Wie van het (zien) sporten dorst heeft gekregen, kan naar goede gewoonte terecht aan De Langste Toog, die naast de Sportacademie staat opgesteld.

Praktisch:
Sportacademie op Accenta 2011, van 10 tot 18 september 2011 in hal 7 van Flanders Expo, Maaltekouter 1, 9051 Gent. Elke dag van 11 tot 19 uur. Nocturne op dinsdag en donderdag tot 21 uur. De spelers van AA Gent bezoeken het wetenschapsdorp op woensdagnamiddag 14 september vanaf 14 uur. Website: http://www.accenta.be/

Labels: ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...