24 mei 2011

Programma Boomtown compleet!

Een resem nieuwe namen maken het programma van Boomtown compleet. Voor meer informatie kan iedereen vanaf vandaag ook terecht op de spiksplinternieuwe Boomtown-site. 13&God (V.S.), Connan Mockasin (N.Z.), Hannah Peel (V.K.), Tu Fawning (V.S.) Drums are for Parades, Tom Pintens, Kiss the anus of a Black Cat, Sarah Ferri en The Antler King zijn de laatste namen die Boomtown aan haar programma toevoegt, samen met deze reeks jonge wolven, die onder het Alles Kan-label in het reguliere programma verweven zitten: The Future Dead, Love Like Birds, Compact Disk Dummies, Low Vertical, Video Volta, Roselien, Rape Blossoms, You Raskal You, The Rosewall, Loevly Gazbaby, JFJ, Pauwel De Meyer, Horses, Jogi en Wilspit, Kinky City, Steven H en Zyfa. Naast muziek wordt er op Boomtown via Alles Kan ook ruimte gemaakt voor dans- en theateracts, en beeldende kunst. Meer info op De Boomtown-website. Vanaf vandaag is ook de nieuwe Boomtown-site online. Je kan er terecht voor allerhande festival-, programma- en bandinfo, en uiteraard ook voor het laatste nieuws. (www.boomtownfestival.be)

 

5 dagen lang op 5 podia


Boomtown, het enige pop- en rockfestival binnen de marge van de Gentse Feesten, was vorig jaar een groot succes. Het boeiende ontdekkingsprogramma lokte elke dag zo'n 7000 festivalgangers. De formule met 3 gratis buitenpodia op het Kouterplein en 2 betalende binnenpodia in de Handelsbeurs, sloeg onmiddellijk aan. Ook dit jaar zal Boomtown 5 dagen lang in- en outdoor concerten organiseren. De 3 buitenpodia op de Kouter blijven voorbehouden voor nationale en internationale bands die kwaliteit weten te verzoenen met een grote publieke aantrekkingskracht. De twee binnenpodia in de Handelsbeurs worden dan weer gereserveerd voor gespecialiseerde genres en niche-acts uit binnen- en buitenland. De concertzaal komt daarbij in het teken te staan van pop-, rock- of alternatieve muziek die beter tot haar recht komt in een intimistische omgeving, terwijl een kleiner binnenpodium wordt gereserveerd voor akoestische en solo-acts. Alle buitenconcerten zijn gratis. De binnenconcerten zijn net als vorig jaar betalend.

 

Uniek ontdekkingsfestival


Met deze formule gaat Boomtown verder op de ingeslagen weg. Uit het succes van editie 2010 bleek al dat er op de feesten duidelijk nood is aan een degelijk pop- en rockfestival voor de echte muziekliefhebber, waar er ook plaats is voor alternatieve genres en nichemuziek. Bovendien kan Boomtown nu nog meer diversifiëren binnen het muzikale aanbod en ook ruimte geven aan minder evidente muzikale acts, waardoor het festival opnieuw een echt ontdekkingsfestival wordt. Om deze intenties nog wat kracht bij te zetten besliste organisator vzw Oude Beestenmarkt om opnieuw samen te werken met Muziekclub Democrazy en Handelsbeurs Concertzaal, twee belangrijke spelers uit de Gentse muziekscene.

 

Alles Kan-acts in reguliere programmatie


De samenwerking tussen Boomtown en het Alles Kan Festival nam vorig jaar een hoge vlucht. Dit jongerencultuurfestival, dat opgestart werd vanuit de Jeugddienst van de Stad Gent en wordt georganiseerd door vzw zZmogh, kreeg niet zomaar enkele plaatsen op een klein podium. Boomtown, dat sterk gelooft in jongerencultuur, regelde twee grote tenten voor muziek en theater, containers voor beeldende kunst en een caravan voor straattheater en de meer intieme acts. Zo kregen creatieve jongeren via het Alles Kan Festival de kans om op een groot festival in de beste omstandigheden hun ding te doen. Dit jaar gaan zZmogh en Boomtown nog een stap verder. De Alles Kan-acts worden in de reguliere programmatie opgenomen en zullen te zien zijn op het podium dat voor elk van de acts het meest geschikt is. Op die manier creëert Boomtown vijf volwaardige podia, elk met een programmatie die bestaat uit zowel professionele acts als acts met het Alles Kan-label.

Werden eerder aangekondigd


Avi Buffalo (V.S.)
The Phoenix Foundation (N.Z.)
Josh T. Pearson (V.S.)
Deerhoof (V.S.)
The Secret Sisters (V.S.)
Frankie & the Heartstrings (V.K.)
Taylor McFerrin (V.S.)
Herman Dune (S.E.)
11th Dream Day (V.S.)
Architecture in Helsinki (AUS.)
Bob Log III (V.S.)
Intergalactic Lovers
Balthazar
The Bony King of Nowhere
Gorki
Broken Glass Heroes
A Brand
An Pierlé & White Velvet
Amatorski
Teddiedrum
Steak Number Eight
Marble Sounds
True Bypass
Yuko

Labels:

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...