18 mei 2011

Belgische fiscale regels zijn te complex

De behoefte aan hoogopgeleid personeel in het domein van de belastingen is de laatste jaren sterk gestegen. Dat komt doordat de fiscale wetten en regels tegenwoordig zo complex zijn dat de gewone leek ze niet begrijpt. Bovendien veranderen ze voortdurend. Wie ze niet kan doorgronden, betaalt soms onnodig te veel belastingen. “Diezelfde complexiteit biedt echter ook veel mogelijkheden”, zegt opleidingscoördinator Carine Coppens. “Een doordachte fiscale planning en een deskundige optimalisatie maken het verschil. Dat maakt fiscale deskundigen zo gegeerd op de arbeidsmarkt. Zij vullen niet alleen de ingewikkelde fiscale aangiften in, ze denken ook toekomstgericht en anticiperen in hun adviezen aan ondernemingen en particulieren. Ze hebben inzicht in alle aspecten van de fiscaliteit en houden alert de snel veranderende wetgeving bij”.

Met de opleiding toegepaste fiscaliteit in afstandsleren richt de HoGent zich voornamelijk op professionals uit de sector, mensen die werken in accountantskantoren, financiële afdelingen, fiscale planning en advies en banken. Carine Coppens: “De opleiding is volledig afgestemd op mensen die graag verder studeren en dit op een haalbare manier combineren met een voltijdse job. Ze volgen één avond per week les van 18 tot 21 uur. In academiejaar 2011-2012 is dat op maandagavond. Daarnaast werken ze in afstandsleren twee vakken per semester af. Hierbij is er uiteraard ook online begeleiding. De cursussen zijn herschreven in functie van zelfstudie. Zo heeft elke module een overzichtelijke studiewijzer met studietijdraming en studeertips. Feedback bij de oefeningen en zelftests geven je controle over je vorderingen in de leerstof.”

De HoGent is de enige hogeschool in Vlaanderen die de opleiding toegepaste fiscaliteit aanbiedt. Sinds 2007 bestaat de opleiding in voltijds dagonderwijs, vanaf september 2011 nu ook in afstandsleren. Studenten die succesvol de opleiding afronden, krijgen het diploma bachelor in de toegepaste fiscaliteit. Dit diploma is voor het Instituut der Accountants en Belastingconsulenten (IAB) erkend en zorgt voor vrijstelling voor alle fiscale materies uit het toelatingsexamen tot de stage van accountant of belastingconsulent. De opleiding is bovendien als enige officieel geaccrediteerd door de NVAO (Nederlands-Vlaamse accreditatieorganisatie) wat gelijkstaat met een prestigieuze kwaliteitsgarantie. Carine Coppens: “Alle studenten die starten, hebben fiscale voorkennis. Dat is een must. Alleen zo kan snel op hoog niveau gewerkt worden. Deze strikte instroomvoorwaarden garanderen bovendien een zeer hoge expertise van de afgestudeerden.”

Meer info over deze opleiding vind je via http://bmer.hogent.be/fiscaliteit

Labels: , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...