19 mei 2011

Gezellig shoppen in het Gentse Gravensteen

Ganda Historica10Het Gravensteen is de op een na grootste publiekstrekker van de stad Gent. Toch miste dit statige monument nog iets. Een shop waar de bezoeker zich een aandenken kan aanschaffen, is sinds jaren een reguliere service van vele monumenten en musea. In het Gravensteen was deze service, met uitzondering van een klein aanbod van publicaties, nog niet voorhanden. Daarom wordt nu een gloednieuwe shop opgestart in de Joan Vandenhoutezaal, waar het bezoekerscircuit van het Gravensteen aanvangt en de movieguide Filips en Mathilde (inbegrepen in de toegangsprijs) wordt uitgereikt.

Gravensteenshop In de shop vind je een zeer divers en kwalitatief aanbod: publicaties in verschillende talen, historische romans, kinder- en jeugdboeken, speelgoed, geschenkartikelen, enz. Alle sluiten ze aan op het thema burchten, ridders en de middeleeuwen. Wie de kinderen educatief verantwoord wil verwennen, vindt er zeker zijn gading: met de hand gemaakte houten zwaardjes en schildjes van een ambachtsman uit het Gentse, zelf in te kleuren kastelen, verkleedpyjama’s, vilten kronen, middeleeuwse haarbanden, fantasierijke ridder- en prinsessenboeken, je vindt het er allemaal. En de shop is er niet alleen voor toeristen. Alle Gentenaars kunnen hun Gravensteen gratis bezoeken, en dus de shop binnenstappen wanneer ze op zoek zijn naar een geschenk of gewoon benieuwd zijn naar het aanbod.

Sinds 2010 vormt het Gravensteen samen met het belfort, de Sint-Baafsabdij en de Sint-Pietersabdij de groep Kunsthal Sint-Pietersabdij en Historische Monumenten. De sterke identiteit van elk van deze vier historische gebouwen maakt een geïntegreerde aanpak niet evident, maar het bijeenbrengen van ervaring en ideeën moet op termijn resulteren in een aantal ingrepen die de uitbating van de stedelijke monumenten op een professioneler niveau brengen.

Gravensteen: Sint-Veerleplein 11, 9000 Gent, tel. 09 225 93 06
Openingsuren:
zomerperiode (vanaf 1 april tot 30 september) - alle dagen open van 9 tot 18 uur
winterperiode (vanaf 1 oktober tot 31 maart) - alle dagen open van 9 tot 17 uur
Tickets verkrijgbaar tot 45 minuten voor sluitingstijd
Gesloten op 24, 25 en 31 december en op 1 januari.

Labels:

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...