18 april 2011

Kunstenfestival Gent op vrijdag 22 en zaterdag 23 april 2011

Circa (Cultuurcentrum Gent) zet ook deze lente haar schouders onder de Week van de Amateurkunsten (WAK) in Gent met de 2de editie van het Kunstenfestival Gent met de Minardschouwburg als the place to be voor tal van ontdekkingen! Als avontuurlijke toeschouwer kan je je laten verrassen door een divers palet aan muziek, theater, dans…zelfs clownerie, acrobatie en beatbox komen aan bod. Kortom, voor elk wat wils! Circa pakt dit jaar uit met een sterk en boeiend programma waar niet - professionele theatermakers en muzikanten een plaats krijgen naast de professionele gezelschappen en muziekgroepen.

Vrijdagavond 22 april opent het Kunstenfestival met
Rocky Teardrop en Mercedes, Nederlandstalige muziek met een gebroken hart. Twee verloren figuren, of drie...muzikaal verwarmd door accordeon. Met titels als ‘De tragedie van het pretpark’, ‘Mijn bed is een twijfelaar’ en ‘Thierry met de T-shirt’ maken ze ons alvast nieuwsgierig. Op zaterdagnamiddag zijn het de jongeren die het podium en publiek opwarmen, met het vrijpodium Paté Variété. ’s Avonds kan u ondermeer komen genieten van Bear Run, een jonge Gentse akoestische groep. Drie stemmen worden gedragen door drum, contrabas en akoestische gitaar, doorweven met het spel van een subtiele viool en het misbruik van een speelgoedpianootje. Met hun opvallende  instrumentatie werd Bear Run de winnaar van Kunstbende 2009, speelde op Boomtown 2010 en werd tijdens de Gentse Feesten uitgeroepen tot winnaar van het Jonge Wolven concours 2010 en speelden ze op het Crossing Border Festival. Op 7 april wordt hun debuut EP voorgesteld in de Kopergietery.

Tijdens de pauzes, zowel op vrijdag als op zaterdag avond, kan je in de foyer van de theaterzaal gaan kijken en luisteren naar de beatbox van Serdi Alici. Een Gentenaar van Turkse origine die o.a. mee werkte aan de theaterproductie Bezette Stad/ Ville Occupée van KVS & Union Suspecte en eerder al te zien was in voorstellingen van Victoria Deluxe, Nieuwpoorttheater en Union Suspecte.

Behalve het Kunstenfestival in de Minardschouwburg, worden er in het kader van de Week van de Amateurkunsten in en om Gent verschillende tentoonstellingen, theatervoorstellingen en workshops georganiseerd door kunstenaars en culturele organisaties. Zo kan je van 26 t/m 30 april gaan genieten van de locatie voostelling Trachten van het Theatercollectief ARTOO: Aan de hand van een vrouw die haar geliefde is verloren voert ARTOO een onderzoek uit naar een leven in crisis. Hoe ga je om met het wegvallen van een deel van je leven? Wat zich van buiten afspeelt wordt van binnen niet opgelost.


ARTOO is een collectief met wisselende leden. Opgedane ervaringen puren ze uit tot sprekende beelden. Naast de inbreng van de talrijke kunstenaars konden we voor de samenstelling van een gevarieerd programma rekenen op de medewerking van verschillende Gentse partners zoals Stadslabo JES, LARF, Muziekcentrum Kinky Star, Alles Kan, JUS/Urgent.FM en Minardschouwburg.

Praktisch: Kunstenfestival Gent 2011: vrijdag 22 & zaterdag 23 april
Minardschouwburg – Walpoortstraat 15 – 9000 Gent

Openingsuren:

Vrijdag 22 april: deuren open vanaf 19u
Zaterdag 23 april: deuren open vanaf 13u
Tussen 14u en 18u: Paté Variété,
Om 20u start het programma van het Kunstenfestival.
Toegang is GRATIS

Het volledige programma van het Kunstenfestival en de WAK in Gent kan u bekijken op de website: www.circagent.be  Meer info over de WAK: www.wak.be

Labels: ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...