11 april 2011

Eerste prijs Politieke Correctheid voor GRS

Op zaterdag 9 april hebben Vlaams Parlementslid Johan Deckmyn en Federaal Parlementslid Tanguy Veys, door middel van een ludieke actie, het cordon sanitaire aangeklaagd. En dat ter gelegenheid van de 34ste Grote Internationale Voorjaarsregatta van de Gentse Roei- en Sportvereniging (GRS) aan de Gentse Watersportbaan. Deckmyn en Veys wilden namelijk, zoals ze jaarlijks doen, de roeiregatta van de GRS sponseren door een beker uit te reiken. Hun verwondering was echter groot toen beiden recent een brief van de GRS kregen waarin duidelijk gesteld werd dat ze niet welkom waren: "De GRS wil niet vereenzelvigd worden met standpunten, waarden en uitspraken die ingaan tegen de ethische dimensie die de GRS aan haar sportactiviteiten wenst te geven".

Beide parlementsleden waren zeer verbaasd en ontgoocheld over deze recente koerswijziging van de GRS. Bij vorige edities van de GRS is er nooit een incident of partijpolitiek misbruik geweest die deze boycot zou rechtvaardigen. Bovendien zijn de Belangers ook steeds bij andere sportmanifestaties welkom geweest en was er in de sport nog geen sprake van het fameuze "cordon sanitaire". Bovendien stonden op de lijst van sponsors voor deze regatta wel de namen van bijvoorbeeld minister Michel Daerden (PS) en Didier Reynders (MR) van wie zeker kan getwijfeld worden of hun standpunten, waarden en uitspraken niet ingaan tegen de ethische dimensie van de GRS.

Daarom beslisten beide Gentenaren om dan maar om door middel van een ludieke actie de houding van de GRS in de verf te zetten. Daarom hebben ze dan maar zelf een beker uitgereikt, niet zoals de gewoonte wil aan een deelnemer van de roeiregatta, maar deze keer aan het bestuur van de GRS zelf. Johan Deckmyn en Tanguy Veys bedachten het bestuur van Gentse Roei- en Sportvereniging (GRS) met de Eerste prijs Politieke Correctheid. Het bestuur van de GRS nam de beker in ontvangst en had duidelijk de ludieke boodschap met een knipoog begrepen. Tot slot mocht beide Vlaams Belangers wel hun portefeuille bovenhalen om de aankoop van een nieuwe roeiboot "Little Rebels Jeugdskiff" te sponseren. En zo werden met een glas en lach de plooien glad gestreken.

Labels: , , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...