10 februari 2011

Koreaanse kinderen leren lezen met Vlaamse boeken

Onlangs werd bij uitgeverij De Eenhoorn een contract ondertekend waarbij de rechten van maar liefst 50 boekjes voor beginnende lezers werden verkocht aan de Koreaanse uitgeverij Hansol Education. Het gaat om boeken van o.m. auteurs Jonas Boets en Brigitte Minne, en illustratoren Veerle Derave, Claudia Verhelst en Leen Van Durme. Hansol zal de 50 Eenhoorn-boeken bundelen in een 'learn-to-read-series’. Koreaanse kinderen zullen zo leren lezen met Vlaamse boeken. Deze overeenkomst is erg bijzonder. Eerst en vooral is de omvang van de verkoop ongeëvenaard: uit een lijst van 72 beschikbare eerste lezers koos Hansol er 50 uit. Bovendien zijn eerste lezers veel moeilijker verkoopbaar aan het buitenland dan prentenboeken. Veel buitenlandse uitgeverijen laten eerste leesboeken links liggen omdat er veel vertaalwerk bij komt kijken. De Eenhoorn is daarom erg trots dat ze deze deal kon sluiten. De Eenhoorn heeft al jaren erg goede contacten met Hansol Education. De uitgeverij toonde zich een betrouwbare partner die haar boeken promotioneel goed ondersteunt. Dat spreekt ook uit de verkoopsresultaten die De Eenhoorn jaarlijks toegestuurd krijgt.

Eenhoorn is een kleine, zelfstandige uitgeverij die zich de afgelopen 20 jaar gespecialiseerd heeft in boeken en tijdschriften voor kinderen. In 1996 waagde de uitgeverij haar eerste stappen op de internationale markt. Het succes bleef niet uit. Verschillende titels vonden hun weg naar het buitenland en De Eenhoorn kreeg een sterke, internationale reputatie als uitgeverij van kwaliteitsvolle prentenboeken. Terwijl er in 2008 30 contracten afgesloten werden en in 2009 33, verdubbelde de verkoop in 2010 met 65 contracten. Voor 2011 staat de teller ondertussen op 3 getekende contracten, naast de Koreaanse verkoop van 50 titels. Al meer dan 300 Eenhoorn-boeken kregen een 2de, buitenlandse thuis. Link: http://www.eenhoorn.be/

Hansol Education Co. is een Koreaanse uitgeverij met 30 jaar ervaring in de onderwijssector. Ze is een van de voornaamste uitgeverijen van kinderboeken en educatief materiaal in Korea. Het is een groeiend bedrijf met de reputatie vaak innovatieve producten op de markt te brengen. Hansol Education Co. telt maar liefst 10.000 werknemers en 400.000 leden. Voor deze leden ontwikkelt het bedrijf leermethode-programma’s voor Koreaans, Engels en wiskunde. Deze programma’s worden zowel aan particulieren, als aan scholen en educatieve instanties aangeboden. De 50 titels die Hansol bij De Eenhoorn aankoopt, worden uitgegeven als nieuwe 'learn-to-read?-methode, waarbij Hansol ook een gratis hand- en werkboek ontwikkelt.
http://eng.eduhansol.co.kr/main.asp
http://ebook.eduhansol.co.kr/etc/090305_catalog_index/index.html

Labels: , , , , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...