6 februari 2011

Gene Simmons (KISS) voor het eerst in België als spreker

Gene Simmons is het best bekend als oprichter, bassist en zanger bij de rockband KISS, maar zijn zakelijk instinct en zijn veelzijdig talent maken hem tot het ideale toonbeeld van zelfsturing, een essentieel element van goed Talent Management. Vanuit die invalshoek nodigde Acerta Gene Simmons uit als spreker op zijn tweede Talent Congres. De speech van Simmons maakt deel uit van de veel besproken ‘Rich & Famous’ tournee die hem voor het eerst in België brengt. Gene Simmons, geboren als Chaim Witz in Haifa op 25 augustus 1949, komt met zijn moeder naar de V.S. op negen jarige leeftijd. In 1973 richt hij met zijn Israëlisch/Amerikaanse makker Paul Stanley, de rockband Kiss op. Kiss is anders dan vele andere bands, omdat van in het begin het motto ‘Alles voor de fans’ geldt. Stanley en Simmons drinken niet, gebruiken geen drugs en roken niet, maar hun zakelijk instinct is groter dan dat van welke artiest ook. Naast zijn carrière als rockmuzikant ontwikkelt Simmons zijn talent als talentscout, als filmacteur, auteur en vooral entrepreneur. De merchandising rond Kiss omvat meer dan 2500 licenties, gaande van brooddozen en stripverhalen tot credit cards, aanstekers en paraplubakken. Kiss werd daardoor een ‘merk’ dat meer dan een miljard dollar waard is. Simmons heeft zijn eigen postzegel, een eigen kledinglijn, een marketingbedrijf, een productiehuis, een eigen televisiesoap, een immobiliënkantoor voor begoede burgers en een platenmaatschappij. Zijn naam is een merk, zijn aanpak en zijn leven een inspiratiebron voor een reeks inspirerende speeches die over heel de wereld gegeerd zijn.

Acerta haalt Gene Simmons naar België als gastspreker op zijn tweede Talent Congres, omdat het ervan overtuigd is dat het verhaal en de levenslessen van deze originele ondernemer pur sang inspirerend kunnen werken voor iedereen in de organisatie die begaan is met Talent Management. Acerta is een van de eerste HR-dienstenleveranciers die Talent Management heeft weten te definiëren op basis van wetenschappelijk onderzoek. Vanuit dat onderzoek werd ondermeer aangetoond dat niet alleen iedere werknemer Talent heeft, dat de moeite waard is om in te investeren, maar dat Talent Management niet alleen een zaak is van de Human Resources afdeling. Vooral leiders op alle niveaus binnen een onderneming en ook de individuele werknemers dragen hun verantwoordelijkheid in het proces. Door Gene Simmons uit te nodigen op zijn tweede Talent Congres vestigt Acerta de aandacht op het belang van het omgaan met je eigen carrièremogelijkheden of anders gezegd: de “zelfsturing”. Anderzijds is Simmons het boegbeeld van een succesvolle ondernemer die zijn eigen bedrijfsbezigheden wist te diversifiëren op een moment dat een hele industrie rondom hem het moeilijk kreeg. Acerta rekent erop dat deze inspirerende spreker het debat rond zelfsturing en leiderschap grondig zal weten doorheen te schudden.

In 2009 organiseerde Acerta zijn eerste Talent Congres. De focus lag toen op de eerste resultaten van het Grote Talentonderzoek, uitgevoerd door Luc Sels, decaan van de faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van KU Leuven. Ondertussen sponsort Acerta ook de Leerstoel Talent Management van de KU Leuven. Luc Sels zal naast Albert Ragon, ceo van Danone en Gene Simmons de keynote speeches verzorgen. In de namiddag worden er workshops georganiseerd rond de drie belangrijkste thema’s van het congres. Link: http://www.acerta.be/events/kalender/acerta-talent-congres

Labels: , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...