5 februari 2011

Stormloop op galabal en lancering TV Ekkergem.

TV Ekkergem 01 Op zondag 30 januari ontving de Gentse vzw Vroemvroem de prijs van het Fonds Delhaize Group voor haar project Studio Ekkergem. Met haar ludieke internetfilmpjes slaagt deze wijk TV van en door de mensen een brug te slaan tussen de bewoners van de wijk Ekkergem, jong en oud, autochtoon en allochtoon, van Gent tot ver daarbuiten. Het Fonds Delhaize Group is een ondernemingsfonds dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting. Al drie jaar op rij bekroont het lokale initiatieven die de sociale cohesie bevorderen. Onder de 35 laureaten van dit jaar wil de jury van het Fonds TV Ekkergem speciaal in de kijker zetten voor zijn exemplarische karakter. Aansluitend op de internationale persontmoeting volgde de grote galashow van TV Ekkergem in aanwezigheid van de Gentse burgemeester Daniël Termont.

TV Ekkergem had kosten noch moeite gespaard om het ambitieus karakter van de zender en haar lijdende rol in de internationale media in de verf te zetten. In een aantal uitzendingen kwamen Mathias De Clercq, Burgmeester Termont, de broers Walschaerts van Kommil Foo, Buffalo Squaw en Buffaloman aan bod. Ze draafden op in een aantal grappige filmpjes. Andere aanwezigen waren ondermeer Maxime De Winne die live een belspelletje deed, Buffaloman en -vrouw, Paul als vertegenwoordiger van de Dikke Boom (een beroemd Ekkergems café) als vertegenwoordiger van de lokale zelfstandigen, Sylvie D'Haene (huis van Alijn) die de samenwerking tussen TV Ekkergem en het Huis van Alijn in de spotlights plaatste, King Kong voor de overbekende remake van de KingKong film van op de scheve toren van Ekkergem, ... kortom het werd een namiddagprogramma waarin diverse zaken werden voorgesteld die op TV Ekkergem verder uitgewerkt zullen worden.

Voordeel is dat ondanks zijn internationale uitstraling TV Ekkergem het lokale aspect niet vergeet. Zo kwam Daniel Termont als burgemeester van Groot Gent aan bod tijdens een zeven uur durende speech naar Cubaans model. Een speech die door een professionele redactie vakkundig ingekort werd. Wat we u niet willen weerhouden uit de speech van de burgemeester: "Dergelijke initiatieven om uw buren beter te leren kennen zijn essentieel en dragen bij tot meer respect en verdraagzaamheid. Maar het is ook de beste manier om te ontdekken bij welke buur je voortaan beter wegblijft". Of zoals Josse Abrahams van de Koning Boudewijnstichting het verwoordde: “Gent heeft een traditie van buurtinitiatieven en deze wijk telt heel wat studenten die bezig zijn met internet. Internet is hier dus het medium bij uitstek om de mensen samen te brengen”. Link: www.tvekkergem.be

Labels: , , , , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...