2 februari 2011

Gent is Sportstad van Vlaanderen en viert dat op Sint-Baafsplein.

In 2011 is Gent ‘Sportstad van Vlaanderen’. Deze eretitel, die de stad kreeg van de Vlaamse overheid, bewijst dat Vlaanderen de kwaliteiten van het Gentse sportbeleid erkent. Op die titel is onze stad dan ook bijzonder fier. De Stad Gent wil dit uiteraard niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom organiseert de Sportdienst op zaterdag 12 februari vanaf 14 uur een feestelijk startmoment op het Sint-Baafsplein, waar iedereen welkom is. De presentatie is in handen van de Vlaamse acteur George Arrendall.

Het startmoment belooft een niet te missen en uniek moment te worden met passende acts en animatie. Bovendien zullen er vijfhonderd unieke sportstadballen aan de toeschouwers worden uitgedeeld. Aansluitend kan die namiddag iedereen in de Gentse wijken en deelgemeenten gratis proeven van sport in eigen buurt. Zo zijn er op meer dan dertig locaties in Gent initiaties en demonstraties in klimmen, boogschieten, yoga, gymnastiek, aikido, baby- en kleuterzwemmen, kungfu, zumba, kano en kajak, ballet en tafeltennis. Bovendien kan men die namiddag in de Gentse zwembaden terecht voor een gratis zwembeurt.

Het volledige overzicht van alle activiteiten en locaties is te vinden op de flyer van het officiële startmoment van ‘Gent 2011: Sportstad vanVlaanderen’ en op de website http://www.sportstadvanvlaanderen.be/.

Labels: ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...