10 juli 2010

Boomtown affiche compleet

Boomtown, het pop- en rockfestival binnen de Gentse Feesten, trekt dit jaar volop de kaart van de muzikale verdieping en internationalisering. Ook de laatste namen die het festival bekend maakt passen perfect binnen dat plaatje.

Straffe internationale kost

Adam Green begon zijn muzikale carrière samen met onder meer Kimya Dawson in de band The Moldy Peaches. Sinds 2002 doet hij het echter solo en bracht hij 4, door de pers goed ontvangen, full-albums uit. Zijn muziek wordt geclassificeerd als indie-pop of anti-folk, vaak met een maatschappijkritisch kantje. Benieuwd wat dat gaat geven op Boomtown. Over Harum Scarum, het debuut van het Londense broer-zusterpaar Joe Gideon & The Shark (Gideon Joe Seifert en Viva Seifert) lazen we in Humo: “... de garageblues en besmuikte americana van Joe Gideon & The Shark heeft meer raakvlakken met Nick Cave, PJ Harvey, het Amerikaanse broer-zusterkoppel The Fiery Furnaces en de vertelkunst van Tom Waits of Lou Reed dan met de harde garagerock van de Stripes. Maar - en laat dat door een WS-fan gezegd zijn - 'Harum Scarum' moet nauwelijks onderdoen voor het beste van Meg & Jack! Straffe kost, dus.” Need we say more!

Crème de la crème van eigen bodem

Ook het rijtje met nationale namen mag er weer meer dan zijn. Of wat te denken van de oorstrelende elektronica-pop van The Go Find, de inventieve pop-rock van Sukilove, de stevige noise-pop van Boston Tea Party of de indie-rock van Arquettes? En dan zwijgen we nog – of toch niet – over Tape Tum, het eclectische elektronica-project van de gebroeders Dousselaere, de alternatieve popmuziek van de Belgische belofte Balthazar, de even breekbare als ontvlambare songs van Tommigun of de tegelijk lieflijke en dramatische viool-pop van Liesa Van Der Aa. Voor elk wat wils dus op Boomtown 2010, en zo hoort het ook!

Outdoor: gratis, indoor: 2 drankjetons per concert

Tijdens de Genste Feesten zal Boomtown voor het eerst 5 dagen lang – van 20 t/m 24 juli – tegelijk indoor en outdoor plaatsvinden. Het grote podium op de Kouter blijft daarbij voorbehouden voor nationale en internationale namen die kwaliteit weten te verzoenen met een bredere publieke aantrekkingskracht. De twee andere buitenpodia (Alles Kan Podium en Alles Kan Box) worden voorbehouden voor de programmering van het Alles Kan Festival. Alle outdoor-concerten zijn gratis. De twee binnenpodia in de Handelsbeurs (Zaal en Club) worden dan weer gereserveerd voor gespecialiseerde genres en niche-acts uit binnen- en buitenland die beter tot hun recht komen in een intimistische omgeving. Per indoor-concert betaalt de bezoeker twee drankjetons. Boomtown verwacht elke avond zo'n 7000 festivalgangers.

DINSDAG 20 JULI
Kouter (gratis): Wallace Vanborn, 65daysofstatic (UK), Clockmonster, The Father The Son and The Holy Simon, We Seem To Have Misplaced Our Igloo, Paper Fox
Handelsbeurs (2 drankjetons/concert): Chrome Hoof (UK), Chokebore (VS), Boston Tea Party, Dum Dum Girls (VS), Amen Ra (akoestisch)

WOENSDAG 21 JULI
Kouter (gratis): School is Cool, Mintzkov, Intergalactic Lovers, Willow, Joni Sheila
Handelsbeurs (2 drankjetons/concert): Dez Mona, Adam Green (VS), Tape Tum, Vivian Girls (VS), The Kissaway Trail (DK)

DONDERDAG 22 JULI
Kouter (gratis): Joe Gideon & The Shark (UK), Archie Bronson Outfit (UK), The Vault, Bear Run, IZIE, People of the pavement
Handelsbeurs (2 drankjetons/concert): Isbells, Balthazar, Maya's Moving Castle, John Grant (VS), Tommigun

VRIJDAG 23 JULI
Kouter (gratis): Winnaar VI.BE, The Van Jets, Jerusalem Syndrome, The Jack London Show, Quartier Rouge, Knex
Handelsbeurs (2 drankjetons/concert): Junip ft. José González (S), John Parish (UK), Liesa Van der Aa, Amatorski, Sukilove

ZATERDAG 24 JULI
Kouter (gratis): Waldorf, Flip Kowlier, Hermitage, E-scape, Uberdope, Arne Vanhaecke & Band
Handelsbeurs (2 drankjetons/concert): An Pierlé & White Velvet, Shearwater (VS), Arquettes, The Go Find, DAAU

Link: Boomtown
De affiche: http://www.boomtownlive.be/images/stories/OVERIGE/bt_line-up_2010.pdf
Handelsbeurs: http://www.handelsbeurs.be

Labels: , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...