6 juli 2010

Genomineerden Vlaamse Leeuw van de Export 2010 bekend

Flanders Investment & Trade, het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen of kortweg FIT, reikt jaarlijks de Leeuw van de Export uit, de belangrijkste exportprijs van Vlaanderen. Alleen een Vlaams bedrijf dat uitzonderlijk sterke prestaties heeft neergezet op het vlak van het internationaal ondernemen, kan deze “koning onder de prijzen” binnen rijven. De zes genomineerden zijn: Ecorem, Financial Architects, Sky Man International, Vermeiren Princeps, Visys en Waterleau Group.

Internationaal ondernemen is van levensbelang voor de Vlaamse economie en FIT doet er alles aan om dat idee blijvend te promoten in Vlaanderen. Sinds 2002 wordt de Leeuw van de Export uitgereikt aan een Vlaams bedrijf dat toonaangevende prestaties heeft neergezet op het vlak van de export. Om mee te doen moet een bedrijf een uitgebreid dossier samenstellen. Elke deelnemer moet ook aantonen hoe zij maatschappelijk verantwoord ondernemen. FIT hecht daar veel belang aan.

Een jury van experts oordeelt in twee ronden over wie het schopt tot de laatste zes genomineerden en wie uiteindelijk de "Leeuw van de Export" wegkaapt. Elk van de genomineerden rijft een aanzienlijk prijzenpakket binnen. De eindwinnaar mag bovendien met trots de titel van Leeuw van de Export voeren. De eerste juryronde is net achter de rug en de 6 genomineerden zijn bekend. Het gaat om:
Ecorem uit Aartselaar (advies, studie en engineering in de milieusector)
Financial Architects uit Merelbeke (software oplossingen voor de bancaire wereld)
Sky Man International uit Boom (suspended power access specialists)
Vermeiren Princeps uit Bornem (producent van koekjes)
Visys uit Hasselt (digitale optische sorteermachines)
Waterleau Group uit Herent (environmental services and solutions)

Eén van deze bedrijven met naam zal op woensdag 8 september in de Skyhall te Zaventem onder massale belangstelling van andere Vlaamse bedrijven die internationaal actief zijn de hoofdprijs in ontvangst mogen nemen. In aanwezigheid van zowat alle 70 buitenlandse vertegenwoordigers van FIT, 700 Vlaamse exporterende bedrijven en een aantal ‘captains of society’ krijgt de Leeuw van de Export 2010 alle aandacht.

Labels: , , , , , , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...