3 juli 2010

Omwonenden vieren het einde van de werken aan Sneppebrug.

Snepkaai 10 Afgelopen zaterdag zaten de omwonenden van de Sneppebrug samen aan tafel voor een sfeervolle barbecue. De Stad Gent, Infrabel en de aannemer CEI De Meyer hadden hen uitgenodigd om samen de goede afloop van acht jaar werken aan Sneppebrug te vieren. Zonechef Luc Martens was opgelucht: 60 miljoen euro had Infrabel hier geïnvesteerd om de passagiers- en de goederentreinen die Gent Sint-Pieters buiten reden op een op een veilige manier de juiste richting uit de sturen. Luc Martens: “We investeren hier niet alleen in een snel en deugdelijk openbaar vervoer, we investeren hier vooral in een duurzame vorm van mobiliteit. Het aantal passagiers stijgt elk jaar met 5%, en op deze lijn verdubbelt het goederenvervoer binnen enkele jaren. En dankzij het fietspad dat Infrabel hier aanlegt kunnen inwoners van Drongen snel en veilig tot aan Gent Sint-Pieters geraken”.

Ook burgemeester Termont nam ondanks zijn drukke agenda de nodige tijd om de aanwezigen te bedanken voor hun geduld, hij benadrukte ook dat Gent de nodige ervaring heeft om met dit soort werken van deze omvang om te gaan. Maar eenmaal deze werken gedaan wachten er andere, grote en ambitieuze. En dat is juist wat Gent groot maakt. Daniel Termont verwoordde het zo: “Deze spoorlijn maakt dat de Bruggelingen Gent nog beter en sneller kunnen bereiken. Brugge is een mooie stad, maar om zes uur draaien ze de knop om en komen naar Gent: daar spelen ze écht voetbal, zijn er echte monumenten en is er een echt uitgaansleven”. De burgemeester kan het niet nalaten om eens op de kap van de Bruggelingen te zitten.

Snepkaai 20 De omwonenden zijn erg tevreden. Linda, Sabine, Dirk, Jean-Marie, Claudine en Eric uit de Steltloperstraat poseerden met plezier voor de foto: ze waren wel content dat het achter de rug was, maar al met al vielen de werken nog best mee. Vooral de goede communicatie van het project Gent Sint-Pieters viel in de smaak. Dankzij een gesmaakt optreden van de Poldercowboys en een boottocht over de Leie zat de sfeer er overduidelijk in. Reginald Claeys, hoofd van het Departement Ruimtelijke Planning: “In september starten de grote werken aan het station zelf. Eind oktober worden de twee tunnels in gebruik genomen en wordt het grootste deel van de ondergrondse parking in gebruik genomen. Ook de Valentin Vaerwyckweg die de R4 met de ondergrondse parking verbindt moet rond oktober afgewerkt zijn”. Het ziet er naar uit dat er het weekeinde van 10 oktober nog een feestje gebouwd wordt.

Labels: , , , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...