19 augustus 2011

Oogstkermis met traditionele Oogststoet als afsluiter

Van vrijdag 26 tot en met dinsdag 30 augustus 2011 vindt in Oostakker de traditionele Oogstkermis plaats. Dit is een organisatie van de Dienst Feestelijkheden in samenwerking met het feestcomité in Oostakker. Op dinsdag 30 augustus 2011 start om 19 uur in Wulverdam de Oogststoet. Het wordt een overvol, gevarieerd programma dat Oostakker vijf dagen lang op z’n kop zet. De Oogstkermis biedt voor elk wat wils. Alle activiteiten vinden plaats op en rond het kerkplein in Oostakker, het ontmoetingscentrum OCO in de Pijphoekstraat, het Lokaal Leopold II in de Bredestraat en de omliggende cafés. Er is veel muziek met onder andere optredens van The Julian New Orleans Jazz Friends op vrijdag 26 augustus 2011 , de coverband The Jives op zaterdag 27 augustus 2011, schlagerparade met Jason Bradley, Yves Segers en Willy Sommers op maandag 29 augustus 2011 en Strawberry Jam op dinsdag 30 augustus 2011.

Naast muziek brengt de Oogstkermis een jaarmarkt voor paarden in de Sint-Laurentiuslaan en een antiek-, brocante-, rommelmarkt en markt van nieuwe koopwaren met meer dan 100 standen in de Bredestraat. Er zijn diverse schietingen zoals kermisschieting, vleesschieting en vlaaien- en worstenschieting. Er is op zaterdag een duivenvlucht en er worden heel wat feest- en kermismenu’s aangeboden. Kinderen kunnen deelnemen aan het zoekspel ‘speld uit de hooiopper’, zich uitleven op de foor of zich inschrijven voor de wedstrijd ‘Wie wordt Oostakkers Kinderduo 2011’. Sportievelingen kunnen op zaterdag deelnemen aan de wielerwedstrijd voor nieuwelingen KBWB of op zondag met OKRA wandelen, fietsen, een spelletje petanque spelen of kaarten of zich gedurende 5 dagen uitleven op de dansvloer tijdens de vele dans-, fuif-, disco-, swing en showavonden. Op maandag 29 augustus is er van 11 tot 15 uur op zes diverse plaatsen Café-chantant.

De Oogstkermis is vooral gekend van de vlaaien-dinsdag en de oogststoet. Vanaf 19 uur vertrekt de stoet met 3 muziekkorpsen, 40 praalwagens en groepen en 600 uitvoerders in Wulverdam. Het parcours brengt hen via de Sint-Laurentiuslaan, Oostakkerdorp, de Bredestraat, de Pijphoekstraat, de Eekhoutdriesstraat, de Oude Holstraat, de Pijphoekstraat, de Ledergemstraat, de Honoré Drubbelstraat, de Gentstraat, Oostakkerdorp terug naar de Sint-Laurentiuslaan waar de stoet wordt ontbonden. Deze Oogststoet komt tot stand dankzij de inzet van een team van jonge dynamische vrijwilligers die zich aangesloten hebben in het Oogststoet comité Oostakker.

Het volledige programma werd gebundeld in een programmaboekje en verdeeld in Oostakker. De programmatie is bovendien te vinden op www.uitingent.be onder de rubriek ‘kermis’.

Labels: , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...