7 juni 2011

Midzomerontbijt in Gentse Sint-Pietersabdij


Walter De Buck verbeeldt 06Het Midzomerontbijt is een uitgelezen moment om de Sint-Pietersabdij als een open en toegankelijk monument te (her)ontdekken. En die traditie wordt verder gezet: op zaterdag 18 juni 2011 kun je in de voormiddag genieten van een gevarieerd ontbijt in de pandgangen van de Sint-Pietersabdij. Buurbewoners, leden van de vriendenvereniging In Monte Blandinio vzw en andere geïnteresseerden krijgen de kans samen te tafelen tijdens het Midzomerontbijt. Een belevenis waarbij de genodigden elkaar en de abdij beter kunnen leren kennen. Aansluitend kan de fotografietentoonstelling ‘Ground. Palestina 2000-2010’ van fotojournalist Bruno Stevens bezocht worden. Gezien de locatie kennen de Gentse studenten sowieso de abdijtuin al goed. Maar uiteraard krijgen ook Gentenaars en toeristen de mogelijkheid te genieten van de prachtige ruïnetuin die een oase van groen tussen lavendel, wijnranken en fruitbomen vormt. Waar elders in Gent kun je dit vinden?


Naast de ontsluiting van de abdij als monument heeft het team van Kunsthal Sint-Pietersabdij door de jaren heen faam en naam verworven met inhoudelijk sterke cultuurhistorische najaarstentoonstellingen. Ook belangrijk hierbij is de aandacht die besteed wordt aan het brengen van originele en intrigerende tentoonstellingen, geschikt voor iedereen. Via de zomertentoonstellingen ziet het team een opportuniteit om het profiel van de Kunsthal verder te verfijnen. De komende jaren zal er ingezet worden op fotografie. In tegenstelling tot steden zoals Antwerpen of Charleroi komt die artistieke discipline in Gent slechts sporadisch aan bod. De combinatie van de tentoonstellingsruimtes van de Sint-Pietersabdij met het werk van kwaliteitsvolle kunstenaars kan resulteren in zeer verrassende projecten en presentaties. Of hoe de combinatie van historische authenticiteit en hedendaagse dynamiek een vaste waarde wordt binnen het programma van Kunsthal Sint-Pietersabdij.PraktischMidzomerontbijt 2011 - zaterdag 18 juni 2011.


Het ontbijt wordt geserveerd tussen 9 en 9.30 u. Het einde is voorzien rond 11 u.


Prijs: 6 euro per volwassene en 3 euro per kind (t.e.m. 6 jaar).
Wie wil deelnemen schrijft zich in via Gentinfo, tel. 09 210 10 10


van maandag t.e.m. zaterdag van 8 tot 19u.


Informatie


Kunsthal Sint-Pietersabdij en Historische Monumenten, Sint-Pietersplein 9, 9000 Gent, tel. 09 243 97 30, e-mail sintpietersabdij@gent.be, website www.gent.be/sintpietersabdij

Labels: ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...