3 juni 2011

Vierde Coupurefeesten rekenen op veel zon en een massa volk

Op 4 juni vindt de vierde editie van de Coupurefeesten plaats. Wat begonnen was als een bescheiden buurtfeest ter ere van het 255-jarige bestaan van de Coupure is nu uitgegroeid tot een volwaardig stadsfestival. Het zal nu zaterdag wel goed warm zijn, maar niet getreurd: aan de Coupure is er voldoende schaduw, en water: veel water. En vooral: er zijn bootjes om van al dat moois te genieten. Vorige editie konden de bezoekers deelnemen aan een grote verscheidenheid van activiteiten waaronder een stadswandeling, boottocht, kinderstraat, fototentoonstelling. En er waren tal van optredens van verschillende Gentse opkomende groepen zoals The Future Dead, Lula Sweet, ’t Schoon Vertier, Needle and the Pain Reaction en The Mudgang en Venus in Flames. Het festival werd afgesloten met een spetterend optreden van (Stijn) Meuris. Dit jaar probeert Coupurefeesten VZW het aantal bezoekers te verhogen door het programma uit te breiden met een fietstocht en een fotozoektocht. Daarnaast is er een grote variëteit aan optredens waaronder Lula Sweet, StereoSeat. Hoofdact van dit jaar is Gorki, maar weesgerust: de Coupurefeesten geven vooral jong opkomend talent de mogelijkheid om naambekendheid te creëren. Link: http://www.coupurefeesten.be/

Programma 2011
Een mini-stadsfestival met Gorki als headliner !!! Iedereen welkom vanaf 12 uur.
En met de hele dag door dans en animatie door ’t Schoon Vertier
Reena Riot:     14u tot 14u45
Stereoseat:     15u05 tot 16u05
Lula Sweet:     16u45 tot 17u45
Old School:     18u05 tot 19u05
Bruno:             19u35 tot 20u45
Gorki:              21u30 tot 23u

Kinderspeelstraat
Hier zullen kinderen zich ongetwijfeld de hele namiddag amuseren! De hele zone is verkeersvrij gemaakt, zodat ze in alle veiligheid kunnen ravotten.  Uit-buro staat net als vorig jaar garant voor leuke animatie. Nieuw dit jaar is de komst van Circusplaneet! Zij organiseren een open piste waar kinderen vanaf 6 jaar vrij in- en uitstuiven. Jongleren met sjaaltjes, lopen op de ton, steltlopen, rijden op een ééwieler, diabolo,....Circusplaneet brent heel wat circusmateriaal mee en kinderen van 6 tot 66 jaar kunnen naar hartenlust de technieken zelf uitproberen. Ervaren lesgevers zorgen voor begeleiding en voor de nodige veiligheid. 
Informatieve markt
Op de infomarkt zijn verschillende organisaties aanwezig. Zij willen zich graag aan ons bekendmaken. Hun vrijwilligers zullen met hun gebruikelijke enthousiasme vertellen over hun werking en hun doelen. 

Fotozoektocht 
Deze interessante fotozoektocht wordt georganiseerd door Coupurefeesten VZW in samenwerking met de Arteveldehogeschool. Thema dit jaar is architectuur rond de Coupure. De deelnemers maken kans op een mooie prijs! 
Buurtwandeling 
Opnieuw worden er vier buurtwandelingen aangeboden. Zo kan u de nabije omgeving op een aangename manier verkennen en komt u meer te weten over de geschiedenis en architectuur in onze buurt. Iedere wandeling duurt één tot anderhalf uur. De groep van maximaal 25 personen wordt geleid door een ervaren gids en vertrekt aan het Partena kantoor, Coupure Links 103. 
12:00 wandeling 1 door Gandante
14:00 wandeling 2 door Gandante 
15:00 wandeling 3 door Gidsenbond
16:30 wandeling 4 door Gidsenbond 

Fietstocht 
Vizit ontwierp speciaal voor de Coupure een korte fietstocht. Het is eens een andere manier om onze buurt en de verdere omgeving te verkennen. Omwille van veiligheid wordt iedere groep beperkt tot maximaal 20 fietsers.Fietsers worden verwacht aan het Partena kantoor, Coupure Links 103. Fetstocht 1 om 14 uur, fietstocht 2 om 15 uur

Varen op de Coupure 
Deze boottochtjes zijn een vaste attractie van onze feesten.
De kapitein is ook je ervaren gids, die honderduit vertelt over de buurt.
Opstap aan de steiger van de Lindenlei.
vanaf 14 uur om het half uur 

Paardentram 
Wil je even weg uit het feestgedruis? Neem de paardentram en maak een ommetje langs het Coupurewater. Vanaf 14 uur doorlopend haltes: zie feestzoneplan.

Lezingen 
Opnieuw zijn er de boeiende lezingen. Prof. M. Piëtte en Prof. Em. M. Storme staan alweer geprogrammeerd, want we krijgen er maar niet genoeg van. Voor de eerste maal op de Coupurefeesten, maar niet aan hun proefstuk toe: prof. Em. M. Debackere en Prof. W. Verstraete. 
  
Locatie: UGent Campus Rommelaere, historisch auditoriumIngang via Apotheekstraat 3 
14:15 prof. Em. Michiel Debackere, (veeartsenijkunde) veeartsenijschool, Coupure, Casinoplein: een driehoeksverhouding.
15:00 prof. Willy Verstraete, (microbiële ecologie en technologie) Milieubiotechnologie aan de Coupure : 30 jaar van rijden en omzien
15:45 prof. Michel Piëtte, (forensisch onderzoek) De moorden in de bossen van Beernem
16:30 prof. Em. Marcel Storme (recht) slotlezing: Coupureboek

Fototentoonstelling 
Thema dit jaar is: De Coupuriens, een fotografische ode aan de oudste bewoners van de Gentse Coupurebuurt. 

Groepstentoonstelling De Ambassadeurs 
Vzw De Ambassade ging met de culturele wedstrijd De Ambassadeurs op zoek naar de ziel van Gent en vond op die manier rake sfeerfoto’s van Geert Huysman, gedurfde modecreaties van Izolda Ciurus, kleurrijke schilderijen van Frederik Vervaecke, vernieuwende stadsgerechten van Michaël Vrijmoed en lyrische lofdichten van David Troch. Met de steun van vzw Coupurefeesten en de stad Gent stellen we deze tentoonstelling van De Ambassadeurs voor aan het grote publiek op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni 2011 van 14u tot 22u op een prachtige locatie aan de Coupure. Naast de tentoonstelling zelf kan u ook gratis op vrijdagavond genieten van Painted Words en op zaterdagavond van David Troch.

Labels:

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...