1 juni 2011

Goedkope groene stroom voor 29.822 Oost-Vlamingen

Vandaag vond de online veiling plaats voor de groepsaankoop 100% groene energie van de Provincie Oost-Vlaanderen. Alle inwoners van de provincie konden tot gisteren vrijblijvend intekenen op een groepsaankoop van 100% groene stroom. Tijdens een online veiling gecoördineerd door het bedrijf iChoosr brachten verschillende energieleveranciers vandaag hun beste bod uit. Lampiris bood de laagste prijs aan voor groene elektriciteit, maar liefst 11,9 % onder de huidige marktprijs. Kandidaten konden zich ook inschrijven voor een groepsaankoop van groene elektriciteit gecombineerd met een contract voor gas. Energieleverancier Essent bleek daar het beste bod klaar te hebben: 24,3 % onder de huidige marktprijs.

Het succes van deze groepsaankoop bewijst dat consumenten een veel beter resultaat bekomen als ze zich verenigen. Dat is precies wat de Provincie Oost-Vlaanderen deed, samen met 62 Oost-Vlaamse gemeenten die het initiatief ondersteunden. Een goede omkadering en de juiste informatie konden deelnemers overtuigen om in vertrouwen mee te doen. De energieleveranciers hebben alles op alles gezet om deze grote groep binnen te halen. De besparing is berekend op de prijs die de 3 grote energieleveranciers Nuon, Luminus en Electrabel vandaag vragen voor energie. De deelnemende Oost-Vlamingen kunnen nu een individuele berekening verwachten met hoeveel ze effectief zullen besparen. Want dat zal voor iedereen anders zijn. Verwacht wordt dat wie een oud energiecontract heeft nog meer zal besparen. Elk van de 29 822 deelnemers beslist dan zelf tot 10 juli 2011 of hij ook echt overstapt.

Deelnemers kunnen voor informatie terecht op de gratis infolijn van iChoosr: 0800 95 052, groenestroom@ichoosr.com of www.samengaanwegroener.be.

Labels: , , , , , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...