4 maart 2011

Cafetaria Natuur- en Milieucentrum De Bourgoyen elke dag open

Het cafetaria in het Natuur- en Milieucentrum De Bourgoyen is sinds eind februari elke dag open. Dankzij de aanwezigheid van een nieuwe professionele kracht bij Natuurpunt Gent is dat mogelijk en kan zo de service naar de bezoekers nog verbeterd worden. In het Natuur- en Milieucentrum De Bourgoyen wordt de cafetaria uitgebaat door Natuurpunt en verzorgen zowel medewerkers van de Stad Gent als van Natuurpunt afwisselend het onthaal. Op alle weekdagen is de cafetaria voortaan open van 11.30 uur tot 17 uur. In het weekend blijven de uren ongewijzigd van 14.30 tot 18.30 uur. Op woensdag zijn dus zowel de cafetaria als het onthaal niet meer open tot 18 uur, maar tot 17 uur.  De nieuwe openingsuren van het cafetaria:
Maandag tot en met vrijdag van 11.30 tot 17 uur.
Zaterdag en zondag van 14.30 tot 18.30 uur.

De Stad Gent en Natuurpunt Gent bundelen in het Natuur- en Milieucentrum de krachten om de bezoeker maximaal te verrassen, met een ruim aanbod van activiteiten. Het startpunt van een wandeling in de Bourgoyen is het Natuur- en Milieucentrum De Bourgoyen, aan de hoofdingang van het Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen! Het ligt aan de rand van het natuurgebied, op een boogscheut van het stadscentrum. Je vindt er allerlei informatie over Natuurpunt Gent, over de Bourgoyen en onze andere natuurgebieden (Assels, Latemse Meersen, Leeuwenhof, ...) en allerhande interessante folders over beestjes en plantjes. Voor je op wandel trekt, spring je best even binnen voor een plannetje van het gebied met de wandelroutes. Je kan een verrekijker huren.

De Bourgoyen fungeert als natuur- en milieu-educatief (NME) centrum van de Stad: het infopunt waar u kunt aankloppen met alle mogelijke vragen over milieu en natuur. Het centrum organiseert educatieve activiteiten, die in de Bourgoyen of elders in Gent plaatsvinden. Het gebouw zet haar deuren open als bezoekerscentrum van het Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen. Het gebouw is vrij toegankelijk in de week en in het weekend. De Stad Gent en Natuurpunt Gent slaan er de handen in elkaar om u te dienen. Ook tijdens het weekend is het café open. Het aanbod is voor 80 % biologisch en/of fair-trade. Men serveert er het alom geprezen Gageleer, maar ook andere biologische bieren, wijnen en fruitsappen. Lees ook: http://archief-voorjaar-2008.blogspot.com/2008/04/een-passiefhuis-voor-natuurcentrum-de.html

Labels: ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...