2 maart 2011

Gentse haven biedt meer dan 1.000 vacatures aan

aelterman15 Zaterdag 5 maart vindt in de Gentse haven de Jobbeurs plaats. Deze vijfde editie pakt uit met een absoluut record. Maar liefst 25 bedrijven zoeken meer dan duizend nieuwe medewerkers voor ruim 300 verschillende functies. Gentse havenschepen Christophe Peeters: “Nog nooit werden er op de Jobbeurs zoveel vacatures aangeboden. De haven van Gent staat voor heel uiteenlopende activiteiten. Bovendien is een haven 24 uur op 24 en het hele jaar door actief. Dit maakt dat er heel diverse vacatures te vinden zijn. De haven van Gent staat voor 70.000 jobs, goed voor 15% van de tewerkstelling in de provincie Oost-Vlaanderen”. De Gentse haven heeft een goede ervaring met het organiseren van dit soort beurzen. Maar toen sloeg de crisis toe en het aanbod verschrompelde. Pas de laatste weken voor de beurs kwam het aanbod op gang. Daardoor mocht ook toen die beurs een bescheiden succes genoemd worden.

Maar dat is verleden tijd. Het aanbod op de Jobbeurs is ruim en heel verscheiden. Er wordt personeel gezocht voor logistieke jobs en voor banen in productiebedrijven. Vaak gaat het om technisch geschoolde profielen zoals onderhoudstechnici, lassers, elektriciens, mecaniciens, productiemedewerkers en ingenieurs. Maar evengoed zijn er vacatures in de ondersteunende diensten: de boekhoudafdeling, de personeelsdienst, commerciële functies en (enkele) functies op managementniveau. Logistieke bedienden en arbeiders, zoals magazijniers, dispatchers, orderpickers, heftruckchauffeurs en vrachtwagenchauffeurs vinden er eveneens hun gading.

Naast havenbedrijven nemen er ook interim-kantoren deel. De uitzendsector is immers een belangrijk kanaal naar werk in de haven. Adecco (interim), AGO Interim, ArcelorMittal Gent, ASAP HR Group (interim), Buckman Laboratories (chemie), Cargill en Bioro (voeding en biobrandstoffen), dab VLOOT (reder van de Vlaamse overheid), DSV Solutions en DSV Solutions Automotive (logistiek), Havenbedrijf Gent, Honda Europe (distributie), Katoen Natie (logistiek), LIB-logistiek interim, Manpower (logistiek), Randstad (interim), Sadaci (chemie), Stora Enso Langerbrugge (kranten- en tijdschriftenpapier), Synergie Interim, Taminco (chemie - in 2010 onderneming van het jaar), Volvo Cars Gent (auto-industrie), Volvo Parts (onderdelendistributie), Volvo Logistics (logistiek in de auto-industrie), Yara Sluiskil (chemie) en Zoutman (zout).

Praktisch: Jobbeurs haven Gent, zaterdag 5 maart 2011, van 9 tot 16 uur, Skaldenstraat 56 (gebouw Havenbedrijf Gent – Technische dienst), 9042 Gent. Gratis pendeldienst van het station Gent Dampoort naar de Jobbeurs met Max Mobiel. www.jobbeurshavengent.net

Labels: , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...