14 februari 2011

Uitzonderlijk concert ‘Echoes of Silent Voices’ in Kunsthal Sint-Pietersabdij.

Op zaterdag 5 maart 2011 vindt het uitzonderlijk concert ‘Echoes of Silent Voices’ plaats. Dit concerto voor viool en orkest van Dirk Brossé werd gecomponeerd in opdracht van Dirk en Bea Van Vlaenderen en geschreven voor Leonard Schreiber. Het werk is opgedragen aan de slachtoffers van de Holocaust. Dit concert maakt deel uit van het off-programma van de tentoonstelling ‘Gekleurd verleden. Familie in oorlog’, nog te bezoeken in Kunsthal Sint-Pietersabdij tot en met maandag 25 april 2011. Meer info op de website www.gekleurdverleden.be

Leonard Schreiber, viool
Leonard Schreiber (25) is een van de meest veelbelovende solisten van zijn generatie. Hij speelt in befaamde concertzalen over de hele wereld. Hij trad op in Buckingham Palace ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van Prins Charles. Hij wordt regelmatig door staatshoofden uitgenodigd om privé-concerten te geven.

Veronika Shoot, piano
Veronika Shoot (22) werd in Rusland geboren maar verhuisde naar Engeland toen ze vijf was. Twee jaar later gaf ze haar eerste recital in Dartington International Summer School. Dirigent Yehudi Menuhin voorspelde haar een grote toekomst als pianiste en het lijkt erop dat ze die voorspelling ook zal waarmaken. Ze sleepte al meerdere prijzen in de wacht en speelt in concertzalen over heel Europa.

Inleiding door Dirk Brossé
Dirk Brossé is een veelzijdige componist en gerespecteerde dirigent in de internationale muziekwereld. Hij is muziekdirecteur van het Tokyo International Music Festival, het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent en The Chamber Orchestra of Philadelphia.

Praktisch: 5 maart 2011, Kunsthal Sint-Pietersabdij, Sint-Pietersplein 9, 9000 Gent
Concert 1: aanvang om 18 uur
Concert 2: aanvang om 20 uur
Toegang concert: 15 euro - studenten 10 euro
Toegang concert en tentoonstelling: 20 euro- studenten 13,50 euro

Kaarten bestellen via BOEKjeBEZOEK, tel. 09 267 14 66,
e-mail boekjebezoek@gent.be

Labels: , , , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...