12 februari 2011

Annelies de Hertogh wint de Michel Casteelsprijs voor cursiefjes 2010

Michel Casteelsprijs 10 De 18e editie van de Michel Casteelsprijs voor cursiefjes, een organisatie van de Dienst Feestelijkheden, werd gewonnen door Annelies de Hertogh uit Sint-Amandsberg. De jury koos haar cursiefje uit 55 inzendingen. De tweede prijs, de Polleke Pluymprijs, is voor Bart Cosyns uit Gentbrugge en de derde prijs gaat naar Mieke De Buysere uit Gent.

De Michel Casteelsprijs voor cursiefjes wordt georganiseerd door de Stad Gent en heeft als doel het cursiefje in de belangstelling te brengen en het schrijven van cursiefjes te bevorderen. Het cursiefje is een kort, humoristisch én persoonlijk prozastukje, soms met een diepere filosofische ondertoon, dat aspecten van het dagelijkse leven weergeeft. Het thema van de cursiefjeswedstrijd is Gent. De deelnemer mag de breedst mogelijke interpretatie geven aan zijn impressies hierover of vertellen over een aan Gent gerelateerd onderwerp. De jury bekroonde dit jaar Annelies de Hertogh voor haar cursiefje ‘Gent: e pluribus unum’. Annelies krijgt 300 euro. Lees het winnend stukje op dit weblog: http://wel-en-weetjes.blogspot.com

Sinds 2005 wordt, als eerbetoon aan jurylid Prosper De Smet, aan de tweede laureaat de Polleke Pluymprijs uitgereikt ter waarde van 200 euro. ‘Hoe ik en Gent mijn vrouw verleidden’ van Bart Cosyns uit Gentbrugge was tweede gerangschikt en won de Polleke Pluymprijs. De aanmoedigingsprijs ging naar Mieke De Buysere uit Gent met het cursiefje ‘Gent, stad van mijn goesting’. Zij krijgt daarvoor 100 euro. De wedstrijdjury bestaat uit Viviane Burssens, Jaak De Poorter, Jean Buyle, Machar van Geyt en Freek Neirynck.

Labels: , , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...