19 februari 2011

Gentse winkelstraten vieren feest op 5 maart

Opening 07De winkelstraten Korte Meer, Sint-Niklaasstraat, Sint-Michielshelling, Cataloniëstraat en omgeving worden op zaterdag 5 maart feestelijk geopend. Het wordt een namiddag met aangenaam winkelplezier, straatanimatie en Gentse neuzen. De eerste fase van project KoBra is bijna klaar en het wordt tijd om het stof eens door te spoelen. Na de Korenmarkt zijn ook de Korte Meer, de Sint-Niklaasstraat, de Cataloniëstraat, de Sint-Michielshelling, het eerste stuk van de Veldstraat, een stuk van het Emile Braunplein en een stuk van het Sint-Baafsplein heraangelegd. Sinds eind vorige maand rijdt ook tram 4 terug over de Korenmarkt. De bussen deden dat al sinds eind 2010. Vooraleer tram 1 in twee richtingen over de Korenmarkt rijdt, is het nog even wachten. Ook de fietsenstalling en de openbare toiletten onder de Sint-Michielsbrug zullen pas in de lente afgewerkt worden. En de Stad Gent heeft momenteel gesprekken met kunstenaars die de zuilen op de Korenmarkt zullen ontwerpen.

Opening 02Om de vernieuwing van de winkelstraten te vieren, organiseren de Stad Gent en De Lijn een feestelijke opening. Die heeft plaats op zaterdag 5 maart van 14 tot 17 uur. Het volledige winkelgebied tussen de Mageleinstraat, de Volderstraat, de Veldstraat en de Cataloniëstraat wordt voor één namiddag een openluchtpodium voor fanfares, straatanimatie en muziek. Het wordt een aangename namiddag met veel winkelplezier. Bezoekers kunnen proeven van de tegenwoordig zo hippe Gentse neuzen of cuberdons. Ook de deelnemende handelszaken in het feestgebied delen gratis Gentse neuzen uit aan hun klanten. Ook De Lijn draagt haar steentje bij. In de aanloop van zaterdag 5 maart laat de vervoermaatschappij de ramen van de benedenverdiepingen in de centrumstraten waar een tram rijdt, poetsen door een schoonmaakbedrijf.
Christel Baumans van De Lijn legt uit: "De werken hebben voor heel wat hinder gezorgd. Bij droog weer kregen bewoners en handelaars het zwaar te verduren door het vele stof. En bij regen veranderden de straten in modderpoelen. Zij hebben veel geduld gehad. Maar de Lijn was vaak een belangrijke partner in de werken, het was tijd om iets terug te doen. Daarom sturen we nu een glazenwasser langs in alle centrumstraten waar een tram voorbijkomt en waar werken uitgevoerd zijn. Tegen volgende week moet de klus geklaard zijn”. Alle bewoners in de buurt krijgen ook een tienrittenkaart voor het netwerk van De Lijn.

Opening 03Een van de eerste klanten waar De Lijn zijn glazenwasser naartoe stuurde was apotheker Decloedt uit de Sint-Niklaasstraat. Hij kreeg ook bezoek van burgemeester Termont, schepen Martine De Regge en schepen Mathias De Clercq. Zij brachten alvast een mand met ‘Gentse neuzekes’ mee. Geert Decloedt kon het gebaar waarderen: “Als een straat open ligt voor werken blijven de klanten weg. Neem daar nog het vele stof en de modder bij en je begrijpt de ellende. Het product dat we het best verkochten waren oogdruppels”. Maar dat neemt niet weg dat de handelaars dit gebaar erg op prijs stellen. Vragen en suggesties over project KoBra zijn nog steeds welkom. Telefoon: Gentinfo: 09 210 10 10 (maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur). E-mail:
kobra@gent.be Website: www.gent.be/kobra

Labels: , , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...