19 februari 2011

Cultuurcentrum Gent organiseert Ciné Privé

Cultuurmarkt 2010-06 Circa (Cultuurcentrum Gent) organiseert voor de vierde keer op rij Ciné Privé, het filmfestival aan huis en op locatie. Dit festival heeft ondertussen al een stevige reputatie opgebouwd als platform voor gekend en minder gekend filmtalent en beidt de mogelijkheid voor het publiek tot kennismaking met alle facetten van het medium. Drie avonden lang kan je komen genieten van een boeiende selectie kortfilms, documentaires, animatiefilms en One Minute films. Ook dit jaar vestigt Circa zich in één bepaalde Gentse buurt: de Stationsbuurt – Noord, de buurt tussen het Strop en het ICC, met als Meetingpoint de serres van de Universitaire plantentuin. Circa wil je op een verrassende wijze laten proeven van deze wijk, via onder­meer filmvoorstellingen in woonkamers van buurtbewoners en een wijkwandeling “St(r)op aan de Schelde”. Voor het programma werd zowel aandacht besteed aan animatiefilm, kortfilm en documentaire.

Binnen de animatiefilm selecteerde Circa onder meer de pareltjes De Volgende van Barbara Raedschelders, een film over de leuke herinneringen die we hebben over gehouden aan het medisch onderzoek in de lagere school…en Mouse for sale van Wouter Bongaerts, over een eenzame muis in een dierenwinkel, die ernaar snakt om gekocht te worden. Voor de kortfilm kan je komen genieten van het beste van bekende en minder bekende Belgische regisseurs met o.a. Badpakje 46 van Wannes Destoop, een krachtig afstudeerproject van een beloftevolle regisseur! Astaghfiro van Adil El Arbi & Bilall Fallah, een film over de problematische en traumatiserende ervaringen die oorlogen kunnen teweegbrengen, zonder in de clichés te vervallen. En Dansen met Travolta van Lenny van Wesemael, een hartverwarmende film met opzwepende muziek, zwoele dans en een schitterende Arend Pinoy. Anders dan tijdens de vorige edities wordt dit jaar ook de documentaire ruim vertegenwoordigd. Zo kan je ondermeer het met uitsterven bedreigde Vlaamse erfgoed komen bewonderen in de aangrijpende documentaires: Bedankt & merci van Kat Steppe & Nahid Shaikh, over de verdwijnende volkscafés en Vlasman van Jan Lapeire over de teloorgang van de vlasindustrie.

Naast het filmprogramma zijn er ook een aantal extra’s tijdens Ciné Privé waaronder een workshop interviewtechnieken, een rondleiding in de plantentuin, een wijkwandeling en een onderdompeling achter de schermen van de kortfilm Badpakje 46 met de regisseur en crew van deze kortfilm. Het kloppend hart van Ciné Privé is het Meetingpoint in de serres van de plantentuin. Het Meetingpoint is doorlopend geopend van donderdag 24 t/m zaterdag 26 februari van 18u00 tot middernacht. Naast de verzamelplaats voor alle filmvoorstellingen tijdens Ciné Privé, het One Minute parcours en de 3D film Tranche d’Immeuble van Niko Himschoot, kan je er terecht voor een gezellige babbel met een drankje, een heerlijke dagverse soep en tapas.

Tijdens Ciné Privé kan je elke avond in de Mediterrane en Subtropische serre van de plantentuin een parcours volgen met een selectie uit de beste Belgische One Minute Films ooit gemaakt, samengesteld door het KASK Gent. The One Minutes zijn video’s van precies één minuut inclusief titels. Ze bieden een staalkaart aan van wat kunstenaars kunnen doen met zestig seconden absolute vrijheid. The One Minutes (TOM) Foundation en partners organiseren jaarlijks wereldwijd tentoonstellingen, landencompetities, prijsuitreikingen en tv-uitzendingen. Tranche d’Immeuble leent de toeschouwer een subtiele kijk op hoe levens van enkele bewoners van een appartementsblok elkaar passeren, beïnvloeden en aan­raken. Niko Himschoot had in eerste instantie eerder een splitscreenfilm (Flatlife - Jonas Geirnaert) in gedachten, maar bedacht later dat 3D ideaal was om beter te laten zien wat er in de kamers achter elkaar gebeurde. Een kortfilm om te zien!

PRAKTISCHE INFO
Meetingpoint
WAAR: Serres plantentuin: K.L. Ledeganckstraat, via hoofdingang plantentuin.
OPENINGSUREN: doorlopend geopend van 18u00 tot middernacht.

One Minute parcours
WAAR: Serres Plantentuin: Mediterrane en Subtropische kas, via hoofdingang Plantentuin.
WANNEER: doorlopend van 18u00 tot middernacht — Gratis

3-D film Tranche d’Immeuble – Niko Himschoot
WAAR: Kelder serres Plantentuin, via hoofdingang Plantentuin – begeleiding naar kelders
vanuit het Meetingpoint.
WANNEER: van 24 t/m 26 februari
UREN: 18u30 – 19u00 – 19u30 – 20u00 – 20u30 – 21u00 – 21u30 – 22u00 – 22u30 – 23u00
PRIJS: 3 euro
RESERVEREN NOODZAKELIJK: vanaf 24.01 t/m 22.02.2011
enkel via www.circagent.be/cineprive of tickets aan de festivalkassa (indien er nog plaatsen vrij zijn – zie website Circa)

Filmvoorstellingen op locatie
Van donderdag 24 t/m zaterdag 26 februari kan je kiezen tussen twee verschillende filmavonden die doorgaan op telkens 2 verschillende locaties: bekijk het programma en maak je keuze.

START –EN EINDPUNT FILMAVOND: Meetingpoint
WANNEER: 19u30, er is begeleiding naar de locatie. Je kan slechts één locatie kiezen per avond.
TICKETS: 7 euro / 5 euro (Kortingstarief: –26 / 65+ / werkzoekenden)


Online reserveren
Na betaling ontvangt u een ticket in uw mailbox, dit ticket geldt als betalingsbewijs en wordt gevraagd aan de kassa bij Ciné Privé.

Telefonisch reserveren
via Gentinfo: 09 210 10 10
Tickets gereserveerd via Gentinfo worden klaargelegd en betaald aan de festivalkassa
op het meetingpoint van Ciné Privé.

Tickets aan de kassa
Indien er nog plaatsen vrij zijn voor de voorstelling (zie website), kan je nog een ticket verkrijgen aan de festivalkassa in het Ciné Privé Meetingpoint.

Labels: ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...