14 september 2010

Poging gewapende overval op Record Bank in Lochristi

57b6ba4b-f399-4bc6-bfb8-fed60b69fc78-1De politie vraagt, op verzoek van de Procureur des konings van Gent , om volgende oproep tot getuigen te verspreiden: op maandag 12 juli 2010 werd omstreeks 10.15 uur gepoogd om een gewapende overval te plegen op de Record Bank in de Toleindestraat in Lochtisti. Een jonge man van ongeveer 20 jaar belde toen aan. De zaakvoerster deed de deur open waarop de dader onmiddellijk een stap naar voor zette. Hij zei dat hij voor het geld kwam en dat ze niet mocht tegenwerken.

De dader duwde haar verder weg en plaatste een zwart pistool tegen haar slaap. Hij nam het slachtoffer vast, maar zij trachtte hem alsnog buiten te duwen. Ook begon het slachtoffer hard te schreeuwen waardoor een familielid werd gealarmeerd . De dader beval haar terug te keren en drukte opnieuw het pistool tegen de slaap van het slachtoffer en haalde de trekker over. De vrouw hoorde een lichte slag en een klik, waarop een knal volgde. Er werd geen projectiel gevonden. Meteen daarop is de dader gevlucht richting centrum van Lochristi, onderweg is hij zijn pet verloren. Het gaat om een zwarte polyester pet van het merk NIKE.

Beschrijving van de dader:
• Een man van ongeveer 20 jaar
• Hij had een gebruinde huidskleur maar was volgens het slachtoffer geen vreemdeling
• Hij had zwart krulhaar tot op de schouders, vermoedelijk zou het om een pruik gaan, ook had hij een pikzwart snorretje dat vermoedelijk vals was.
• Hij had bruine ogen en droeg op het ogenblik van de feiten een donkere anorak type K-way tot op de heupen, een donkere broek, een zwarte rugzak en een zwarte pet van het merk NIKE

Herkent u de man op de robotfoto of heeft u meer informatie met betrekking tot de feiten, neem dan contact op met de speurders. Alle tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 91.119 of via opsporingen@politie.be
Dit opsporingsbericht staat online op www.politie.be

Labels: ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...