10 september 2010

Filmmuziekseminarie met Stephen Warbeck tijdens 37e Filmfestival Gent

Op 20 oktober richten het Filmfestival Gent en Hogeschool Gent een filmmuziekseminarie in met componist Stephen Warbeck (Shakespeare In Love, Billy Elliott). Van 10 tot 16 uur stelt hij zijn werkwijze al musicerend en aan de hand van filmfragmenten voor in de Zwarte Zaal van KASK (Bijloke site). Centrale vraag is in hoeverre filmmuziek bijdraagt tot de narratieve structuur van een film. Tradities zijn er om in ere te houden, dus organiseert het Filmfestival Gent ook dit jaar een filmmuziekseminarie. De World Soundtrack Academy hecht veel belang aan het seminarie en selecteert dan ook ieder jaar iemand uit eigen rangen om het te leiden. Wie zich inschrijft, krijgt dus niemand minder dan een legendarische componist voor zich.

Dit jaar antwoordt Stephen Warbeck op alle vragen die gaan over de invloed van muziek op film, het verhaal en de kijker. Warbeck is componist van de filmmuziek van o.a. Shakespeare in Love (1998) (Academy Award), Billy Elliott (2000) en Captain Corelli's Mandolin (2001). Hij begon zijn carrière als acteur en speelt accordeon in een eigen groep: The Kippers. Maar als componist van filmmuziek weet hij zijn creativiteit heel subtiel te vervlechten met de narratieve lijn die uitgekiend is door de cineast. Hij stelt zijn werk voor aan de hand van filmfragmenten en licht zijn werkwijze al musicerend toe.
Stephen Warbeck kreeg in 2005 op het Filmfestival Gent de Georges Delrue Prijs voor Beste voor de muziek van John Madden’s Proof.

Het filmmuziekseminarie gaat door op 20 oktober van 10 tot 16 uur in de Zwarte Zaal van KASK (Bijloke site). Inschrijven kan via hier en kost €10 (lunch inbegrepen).

Labels: , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...