10 september 2010

IVAGO werknemers vallen door de mand.

Naar aanleiding van de zwendel in schroot waarbij de naam van acht personeelsleden van IVAGO viel gaf schepen Balthazar tekst en uitleg. De zwendel werd ontdekt tijdens een controle door de Bijzondere Belastinginspectie bij een schroothandelaar in de Gentse haven. Die bleek een summiere boekhouding te voeren over het aantal vrachtwagens dat het bedrijf binnenreed. Daarbij werd iedere keer de nummerplaat, het gewicht en het uitbetaalde bedrag (in contanten) genoteerd. Toen de Bijzondere Belastingsinspectie de boekhouding van de betrokken bedrijven controleerde bleek dat niet alle uitbetaalde bedragen vermeld werden, zo ook bij IVAGO. Ook daar waren er meer schrootleveringen dan er bij Ivago waren genoteerd. Uiteindelijk bleek dat de chauffeurs over een periode van zes jaar duizenden kilo's schroot hadden verkocht en daarbij een kleine 13.700 euro in eigen zak hadden gestoken.

Schepen Balthazar: “De betrokken personeelsleden werden geconfronteerd met de feiten en gingen over tot bekentenissen. Jammer genoeg bleek dat de krantenartikelen van de afgelopen dagen niet altijd correct waren. Daarom wil ik de feiten verduidelijken”. Het schroot was afkomstig van de verbrandingsoven van IVAGO. Daar worden bepaalde onderdelen zoals ijzeren roosters om veiligheidsreden periodiek vervangen en als schroot afgevoerd. Het ging dus niet om schroot afkomstig van de containerparken. Wat daar binnen komt en weer vertrekt wordt nauwkeurig gewogen.

Het personeel had de gewoonte om kleine onregelmatige inkomsten te gebruiken voor allerhande sociale activiteiten. Ook het geld van het schrootbedrijf behoorde daartoe, daar is niets mis mee. Jammer genoeg verdween een deel van dit geld in de zakken van betrokkenen. Die hebben dat geld ondertussen berouwvol teruggestort. Schepen Balthazar beschouwt de zaak als afgehandeld maar als er nieuwe feiten aan het licht komen zullen die nauwgezet onderzocht worden. Een ander verhaal is dat van de directeur van de verbrandingsoven: hij wist van de zaak af, maar heeft nooit één euro ontvangen. Zijn arbeidscontract werd verbroken omdat hij volgens zijn werkgever niet functioneerde binnen de dienst. Maar dat is een ander verhaal.

Labels:

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...