30 september 2010

Ontdek de energietechnologieën van de toekomst tijdens Open Bedrijvendag.

In 2010 staat de Open Bedrijvendag volledig in het teken van hernieuwbare energie. Een uitgelezen kans om een bezoek te brengen aan Greenbridge, het wetenschapspark van de Universiteit Gent, gelegen in Oostende. Het huisvest de gelijknamige Greenbridge incubator, een starterscentrum dat professionele ondersteuning biedt bij alle uitdagingen waarmee jonge bedrijven - hoofdzakelijk start-ups en spin-offs - te maken krijgen. Het wetenschapspark biedt komende zondag de bezoekers een unieke kijk achter de schermen. Ook minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen, Vincent Van Quickenborne, brengt die dag een bezoek aan het wetenschapspark.

Samen met Universiteit Gent ondersteunt Haven Oostende de ontwikkeling van Plassendale als innovatieregio. Zo werd naast de incubator, het energiekennisplatform Power-Link opgericht als drijvende kracht voor het wetenschapspark, en opereert het platform als een provinciaal agentschap met zelfs regionale ambities inzake duurzame en hernieuwbare energie. Met het cleantech wetenschapspark Greenbridge als thuisbasis is Power-Link een motor voor 'groen Vlaanderen'. Naast Power-Link vinden heel wat innovatieve bedrijven hun thuisbasis in de Greenbridge incubator:

- Greencase (Sun4U) levert ´sleutel-op-de-deur´ eco-installaties (zonne-energie, zonne-boilers, wind-energie en warmtepompen).
- V-DAK legt zich sinds begin 2009 ook toe op PV installaties op industriële platte daken. Dankzij meer dan 30 jaar ervaring onderwerpt V-DAK het platte dak eerst aan een dakstudie zodat u als klant niet voor verrassingen komt te staan nadat de PV installatie is geactiveerd.
- Linea Trovata biedt slimme en duurzame energieoplossingen aan en richt zich zowel naar de particulier, de industrie als de agrarische sector. Als internationale speler onderscheidt het bedrijf zich in de markt door haar technische knowhow en creativiteit om meerdere technologieën te combineren tot één oplossing.
- GreenPoint Supplies is gespecialiseerd in het opstarten en exploiteren van publieke tankstations met alternatieve energie. Door de reële groei van het aantal aardgaswagens in Europa en in België, fixeren ze zich momenteel op de kracht van aardgas.
- WeePee telecom is uw partner op vlak van telecommunicatie.
- Watts-ON Light & Energy is een toeleverancier van performante en innovatieve oplossingen voor een duurzame bouwmarkt. De afdeling Energy legt de focus op toepassingen die bijdragen tot een duurzaam gebruik van primaire energie, zoals de WhisperGen micro-WKK.
- Enext is eigenaar van een technologie om huishoudelijk afval om te vormen tot een korrel die analoge eigenschappen heeft aan steenkool; het bedrijf heeft hiervoor het CCF-attest (Coal Comparable Fuel). De verpulverbare korrel kan gebruikt worden als substituut voor steenkool in elektrische steenkoolcentrales.
- Smartroof ontwikkelt, produceert en vermarkt unieke esthetisch vervaardigde kunststofdakpannen met fotovoltaïsche cellen, voorzien van koelkanalen.
- Home Energy levert producten en oplossingen voor diegenen die hun eigen energiebehoeften op een duurzame manier willen opwekken. Dit door optimaal gebruik te maken van de in de omgeving aanwezige natuurlijke hulpbronnen zoals wind, zon en biomassa.
- Degraeuwe Consulting
Ook het Autonome Gemeentebedrijf Energiebesparing Oostende, kortweg EOS, en de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende, KHBO, informeren de bezoekers rond energiebesparing en het gebruik van alternatieve energiebronnen.

Hou halt bij The Energy Box tijdens het innovatieparcours.

Het Energiehuis van de Toekomst 'The Energy Box' werd geselecteerd voor het innovatieparcours in de provincie West-Vlaanderen, een parcours dat Vlaamse Innovatie In Actie extra in de verf plaatst. The Energy Box vormt in de Oostendse regio het paradepaardje bij uitstek als het aankomt op innovatie, en demonstreert nieuwe technologieën voor energieproductie en -besparing voor zowel bedrijven als particulieren.

Vandaag showt The Energy Box onder meer de RFL LED straatverlichting van Axioma, een Energy Ball V200 van Home Energy, de LightCatcher van EcoNation, PV geïntegreerde dakpannen van Smartroof nv, elektrische laadpalen van ThePluginCompany (Elektrobay) en beCHARGED en de WhisperGen micro-WKK van Watts-ON. Recente nieuwkomers in de box zijn NovoPolymers met de inkapselfolie voor PV-modules, BEP Europe met hun eigen Organic Rankine Cycle (ORC) en Nozon met slimme fietspadverlichting. En voor wie tuk is op wedstrijden is er een energieke kleurwedstrijd voor de kleinsten en een interactieve energiequiz voor de groten. De winnaar van de quiz gaat naar huis met een uitgebreide energiescan geschonken door EOS en de kleinsten mogen een duik nemen in de grabbelton.

Praktisch: zondag 3 oktober van 10 tot 17u bij Power-Link / Universiteit Gent, Wetenschapspark 1, Plassendale I, 8400 Oostende
Ben je benieuwd naar innoverende bedrijven in jouw buurt? Kom dan ook zondag 3 oktober naar Greenbridge, en ontdek de energietechnologieën van de toekomst. Info: http://www.power-link.ugent.be/

Labels: , , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...