26 september 2010

Inwandeling Tweekerkenpad Drongen op Dag van de Trage Weg

dode leiearm assels Op zondag 24 oktober organiseert Pasar Drongen in samenwerking met de Stad Gent een wandelevenement ter gelegenheid van de ‘Dag van de Trage Weg'. Het Tweekerkenpad, een nieuw bewegwijzerd wandelpad langs trage wegen van Drongen, wordt die dag ingewandeld. Het traject van 11 kilometer (of verkorting tot 4 km) vertrekt aan de Oude Abdij en loopt in een lus langs de Leie naar het Baarleveer en via de Keiskant terug naar het Drongenplein. Op een vijftigtal plaatsen is het bewegwijzerd met zeshoekige bordjes. Pasar Drongen geeft eveneens een geïllustreerde wandelkaart uit met praktische wandelinformatie en interessante wetenswaardigheden over natuur en erfgoed in Drongen.

Startplaats van de wandeling is de heemkundige kring op het Drongenplein. Er kan individueel gestart worden tussen 13.30 en 14 uur. Op een vijftal plaatsen is er animatie en zijn er standjes met informatie over wandelen en fietsen, natuur, erfgoed, trage wegen, enzovoort in en om Drongen. Wie over een deelnemerskaart beschikt wordt tijdens de wandeling getrakteerd op een gezonde en hartverwarmende versnapering. Onderweg loopt er in de tuin van woon- en zorgcentrum Leiehome een tentoonstelling van beeldhouwer MaRf. In het Seniorenclubhuis aan de Antoon Catriestraat wacht de deelnemers als afsluiter een ‘Drongens Plezierke’ en een muzikaal optreden van The Arañads.

Pasar Drongen wil met deze wandelmanifestatie een lans breken voor de verbetering van de toegankelijkheid van de trage wegen en het behoud van de open ruimte in Drongen. Kaarten: 2 euro per deelnemer, 5 euro per gezin.  De route (bij benadering): http://www.cultuurdrongen.be/website/drongen/assets/files/wandelfiche%20tweekerkenpad.pdf

Te koop bij:
Frank Van Hecke,  Groenewandeling 77, tel. 09 227 41 29
Gerard Clincke, Flonkedreef 22, tel. 09 226 25 64
Daniël Ghijselinck, J. Schinckdreef 12, tel. 09 226 06 96
Linda Dewitte, Gaspeldoorndreef 12, tel. 09 226 80 04
Ferre Pauwels, Steenovenstraat 2, tel. 09 226 92 61
Reserveren: telefonisch of per e-mail drongenwandelt@telenet.be

Guido Van Peeterssen.

Labels: , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...