29 september 2010

Gratis infoavonden Duurzaam (ver)bouwen een succes

Al meer dan 500 inschrijvingen liepen binnen voor de gratis infoavonden die de Provincie Oost-Vlaanderen organiseert in oktober en november 2010. Het gaat om een reeks van 30 infoavonden over Duurzaam (ver)bouwen in acht Oost-Vlaamse steden: Gent, Sint-Niklaas, Aalst, Oudenaarde, Dendermonde, Deinze, Geraardsbergen en Eeklo. Inschrijven kan nog altijd via de website of via het gratis nummer van de provinciale infolijn 0800 94 808.

De Provincie Oost-Vlaanderen wil de Oost-Vlamingen via deze infoavonden praktische tips aanreiken waarmee zij zelf aan de slag kunnen. Ook mogelijke subsidies en de kostprijs en de opbrengst van bepaalde maatregelen komen tijdens de infoavonden aan bod. Goede keuzes maken tijdens het bouwproces levert immers jaren later nog een aanzienlijke besparing op. Wie een huis wil verbouwen is echter niet altijd op de hoogte van de mogelijkheden voor energie- en waterbesparing of het gebruik van gezonde en milieuvriendelijke materialen.

Naargelang de locatie en de datum kan vrij gekozen worden uit diverse thema's. Een greep uit het aanbod: goed isoleren, zuinig verwarmen of verlichten, regenwater hergebruiken, gebruik van zonne-energie of warmtepompen … De sprekers zijn ervaren specialisten van de MilieuAdviesWinkel en Dialoog vzw. Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht. Alle 30 infoavonden vangen aan om 20 uur. Op de website www.oost-vlaanderen.be/dubo is naast meer informatie ook het volledige programma en een inschrijfmodule te vinden. Inschrijven kan ook via het gratis nummer van de Provincie: tel. 0800 94 808.

Labels: ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...