14 september 2010

Informele vergadering Europese defensieministers in Gent op 23 en 24 september 2010

Vanaf donderdag 1 juli 2010 tot en met vrijdag 31 december 2010 is België voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Daardoor vinden in België tal van Europese bijeenkomsten plaats. Ook Gent zal delegaties ontvangen. Op donderdag 23 en vrijdag 24 september houden de Europese defensieministers hier een informele vergadering. Bewoners, handelaars en horecazaken in de buurten waar tijdelijke maatregelen worden genomen krijgen tijdig een brief met alle informatie.

Tijdens deze informele raad defensie zullen de deelnemers verschillende locaties bezoeken, zoals de Sint-Baafskathedraal, het stadhuis en de Sint-Pietersabdij. De aanwezigheid van de defensieministers van de 27 lidstaten en hun delegaties zorgt in Gent voor beperkte hinder. Op donderdag 23 september en vrijdag 24 september geldt een parkeerverbod in de volgende straten: Lange Kruisstraat, Belfortstraat (tussen de Hoogstraat en de Onderstraat), Botermark, Sint-Amandplein, Kantienberg, Kramersplein, Drabstraat, Poel, Hoogstraat (van Poel tot de Peperstraat). Buurtbewoners worden hierover via een bewonersbrief van op de hoogte gesteld.

Op donderdag 23 september houdt vzw Vrede een vredesoptocht. Die start rond 19.30 uur en eindigt omstreeks 22 uur. De optocht start en eindigt op het Wilsonplein en gaat door de Zuidstationstraat, het Sint-Annaplein, de Nieuwebosstraat, de Fernand Lousbergskaai, de Forelstraat, de Eendrachtstraat, de Ossenstraat, de Slachthuisstraat, de Visserij, de Keizer Karelstraat, opnieuw het Sint-Annaplein, de Brabantdam en de Kuiperskaai. De veiligheidsdiensten begeleiden de optocht en men verwacht een grote opkomst. Tijdens de manifestatie bestaat de kans dat men de straten waarlangs de optocht passeert tijdelijk niet in of uit kan rijden. Ook kan De Lijn tijdelijke korte omleidingen inleggen of kort worden opgehouden zoals het andere verkeer.

De informele raad zorgt er ook voor dat een aantal gebouwen niet toegankelijk zijn. Zo is het Stadhuis (Botermarkt 1, 9000 Gent) op donderdag 23 september vanaf 16 uur gesloten. Voor 16 uur is enkel de inkomhal toegankelijk voor het publiek. De Sint-Baafskathedraal is op donderdag 23 september niet toegankelijk voor het publiek. Om 11 uur is er wel nog een eucharistieviering. Om die bij te wonen moet men de kathedraal betreden via het portaal in de Kapittelstraat. Ook een aantal stadsdiensten die gehuisvest zijn op het Sint-Pietersplein zijn gesloten. Zo zijn de Kunsthal Sint-Pietersabdij (Sint-Pietersplein 9, 9000 Gent) en het Huis van de Student (Sint-Pietersplein 14bis) niet toegankelijk voor het publiek op donderdag 23 en vrijdag 24 september 2010. De Wereld van Kina – het Huis (Sint-Pietersplein 14) sluit op donderdag 23 september om 16 uur in plaats van om 17 uur. O p vrijdag 24 september 2010 is het museum de ganse dag gesloten.

Iedereen met vragen kan steeds terecht bij Gentinfo. Gentinfo is van maandag tot zaterdag van 8 tot 19 uur telefonisch te bereiken op 09 210 10 10 of te mailen op gentinfo@gent.be Alle relevante info staat ook op de website www.gent.be/eutrio

Labels:

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...