22 juni 2010

Gentse jazz zangeres SABIJN donderdagavond in VTM programma Stip

De Gentse jazz zangeres Sabijn wil haar ultieme droom realiseren en optreden in de beroemde Blue Note jazzclub te Manhattan, New York. Daarom roept ze donderdagavond in het programma ‘Stip’ op VTM iedereen op om via de Blue Note website op haar stemmen. Hoe meer stemmen, hoe groter de kans dat ze daar geboekt wordt. Eerder ontwierp ze al een heuse verkiezingsaffiche voor de lijst ‘New York’ met de slogan ‘Jazz we can!’.

Als het haar lukt, brengt Sabijn in de New Yorkse Blue Note club een Engelstalig repertoire, maar ze zal sowieso ook enkele nummers ‘in het Gensch’ zingen. Het volstaat haar naam aan te klikken in het bestand ‘artiesten’ onder de ‘S’ en dit op deze bluenotelink. Maar het kan ook via haar eigen website onder de aanklikbare slogan ‘Jazz we can!’. Daar vindt men de uitleg over de stemprocedure, samen met een promo videoclip. Haar verhaal is te volgen op Facebook, waarop Sabijn alle dagen een stand van zaken post. Ze liet bovendien T-shirts en sweaters ontwerpen die via haar webshop kunnen besteld worden. In afwachting van New York zal ze ook optreden tijdens de Gentse Feesten op diverse locaties zoals Duvel Droomschip, François Laurentplein, Hotsy Totsy en Brasserie Het Volk.

Wie is Sabijn? Als geboren en getogen Gentse groeide ze op met de ballroom muziek waarop haar ouders zo graag dansten en wedstrijden wonnen. Ze moest en zou een jazz singer worden en werkte hard om haar studies zang- en woordkunst te kunnen betalen. Sabijn bracht tijdens de Gentse Feesten 2009 een stomende en swingende jazz CD uit, ‘Jazz in ’t Gensch’, met bekende jazznummers waarvoor ze zelf de teksten schreef… in het Gents. Die zijn voornamelijk autobiografisch met een komische noot en een dubbelzinnige ondertoon. Ze gaan steevast over situaties en relaties die verkeerd lopen. Sabijns’ eigen leven leest als een roman, gekruid met anekdotes en ontmoetingen (o.a. met Toots Thielemans), vele ups en downs op persoonlijk vlak. Maar bovenal schittert deze selfmade woman als toonbeeld van doorzettingsvermogen, getuige haar levensloop op haar www.sabijn.com. Haar eerste, zuiver Engelstalige CD uit 2007 heette niet toevallig ‘I Keep Moving On’, waarop ook de eigen compositie ‘Move On’. In een andere compositie ‘Charlie Chaplin’ integreert ze dan weer haar clowneske inborst als cabaretière, met een sausje blues en met een kracht die alles wil overleven. Ze speelt ook in op de actualiteit. Enkele maanden terug schreef ze een crisislied ‘k Voel mij ni zu goe’ dat deze zomer uitkomt op een nieuwe Gentse CD. Dat belooft voor de Gentse Feesten 2010! Info: www.sabijn.com.

Tijdens de Gentse Feesten is ze live te zien in o.m. Duvel Droomschip, François Laurentplein, Hotsy Totsy en Brasserie Het Volk.

Labels: , , , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...