19 december 2011

Kindertheaterfestival Spekken viert vijfjarig bestaan

Binnen 1 week gaat het kindertheaterfestival Spekken van start. Spekken bestaat 5 jaar en dat wordt gevierd met maar liefst 35 kinder- en kleutervoorstellingen voor 2 tot 12 jarigen. Voor ieder wat wils: verteltheater, comedy, muziektheater, circus, poëzie, poppentheater, enz. Een mooi en divers aanbod in Tinnenpot en de Stedelijke Jeugddienst in Gent. Het festival wordt geopend door de 2 winnende voorstellingen van de vorige editie. ‘Oogappel’ (2,5+) van Picalili en ‘Wolf en Hond’ (5+) van I Luna. De 2 gezelschappen sluiten het festival af met hun nieuwe voorstelling. Picalili zal 2 try-outs spelen van ‘Schieten met bananen’ en I Luna brengt de première ‘Wolf en Hond en Kat’ een vervolg op ‘Wolf en Hond’.

Enna-Dien Blink uit Nederland toert al enkele jaren met veel succes in de culturele centra met haar poppen- en figurentheater en zal 3 tot 7 jarigen komen amuseren met haar voorstelling ‘Voor de wind’. Daarnaast komt acteur Wim Van de Velde met zijn prachtige voorstelling ‘Neus’ (5-7 jaar en familie). Een poëtische vertelling over neuzen en ruiken.

De
kinderjury wordt opnieuw ingeschakeld om de beste voorstelling van het festival te bekronen in de categorie 2 t.e.m. 5 jaar en 6 t.e.m. 12 jaar. De juryleden letten op het verhaal, de personages, het kostuum en het decor. De uitreiking van kinderjuryprijs gaat door op zaterdag 7 januari om 11u in de VDK Lounge op Winterdroom (St. Pietersplein). Tickets kosten €8. Bij ieder ticket krijg je 1 gratis schaatsbeurt op de openlucht ijspiste van Winterdroom (St. Pietersplein, tot 8 januari 2012). Een aantal voorstellingen zijn bijna uitverkocht, dus maak snel je keuze op www.uitbureau.be

Labels: , , , , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...