25 november 2011

Kinderen én ouders welkom op de kinderuniversiteitNa de succesvolle edities over 'Sterren en planeten' en 'Chocolade' in het voorjaar organiseert de UGent op zondag 27 november 2011 een kinderuniversiteit met als thema 'Geweldig!' Het is duidelijk dat het initiatief aanslaat bij kinderen want op enkele dagen tijd waren alle plaatsen volzet. Nieuw sinds dit najaar is dat nu ook ouders op hetzelfde moment als hun spruiten een toegankelijke uiteenzetting over wetenschappen kunnen volgen. Deze editie van de kinderuniversiteit wordt samen georganiseerd met de faculteit Wetenschappen. Rode draad van het programma zijn dan ook de natuurwetenschappen en hoe 'geweldig' (letterlijk en figuurlijk) die kunnen zijn. De kinderen (tussen 9 en 12 jaar) zijn voor een half dagje student en mogen naar hartenlust (on)mogelijke vragen stellen.

De dag start met een hoorcollege. Prof. Dirk Ryckbosch neemt de kinderen mee op virtuele expeditie naar de Zuidpool. Hoe is het leven daar? Welk werk doen de onderzoekers? En wat hopen ze te ontdekken? Daarna steken de kinderen zelf de handen uit de mouwen in één van de vele workshops. Zo kunnen ze experimenteren met watervlooien, een uitbarstende vulkaan nabootsen, ontdekken wat jongleren met wiskunde te maken heeft, knallende en bruisende proefjes doen, zelf shampoo maken, en nog zoveel meer. Voor de ouders is een parallelprogramma voorzien dat bestaat uit twee lezingen. Eerst komt dr. Tom Geerinckx vertellen over de rare trekjes van het menselijk brein en aansluitend neemt dr. Katrien Heirman ons mee naar de Zuidpool.

De les en de workshops zijn enkel toegankelijk voor ingeschreven kinderen, voor hun ouders zijn er nog plaatsen vrij.


Kinderuniversiteit.be is een project van de Associatie Universiteit Gent en bundelt de kinderuniversiteiten van de UGent, de HoGent, Arteveldehogeschool en HoWest

Labels: , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...