23 november 2011

Symfonieorkest van de conservatoria van Tilburg, Gent en Maastricht

Al vele jaren komen de gevorderde studenten van de conservatoria van Tilburg, Gent en Maastricht een keer per academiejaar samen om een groot symfonieorkest te vormen. Gedurende een week trekken zij zich terug op een neutrale plek om zich onder de leiding van kundige dirigenten en mentoren voor te bereiden op een symfonisch concert dat aan het eind van die week in de drie steden Tilburg, Gent en Maastricht uitgevoerd wordt. De combinatie van afzondering en geconcentreerd studeren, de stimulerende invloed van een internationaal samengestelde groep studenten en het enthousiasme van de speciaal voor dit project geëngageerde gastdirigenten leidt telkens weer tot een artistiek hoogstaand resultaat. In het verleden werd reeds een beroep gedaan op dirigenten als Silveer Van den Broeck, Georg Fritzsch, Jos Van Immerseel, Ernest Maes, Jan Stulen, Ed Spanjaard, Vincent Barthe Roberto Benzi, Dirk Brossé, Henk Guittard en Michel Tabachnik om de formatie te leiden. Zij brachten de afgelopen jaren samen met het orkest een gevarieerde bloemlezing van meesterwerken uit het orkestrepertoire van de 19e en de 20e eeuw.

Productie

dinsdag 29 november 2011, concertzaal Muziekcentrum De Bijloke, 20 uur

Tickets
10 euro / 5 euro voor studenten, personeel van de Hogeschool Gent, +65, -19 en werkzoekenden / cultuurcheque voor studenten / gratis voor studenten, -12 en personeel van de School of Arts /

Info en tickets: Uitbureau Gent, Kammerstraat 19, 9000 Gent, T +32 (0)9 233 77 88, www.uitbureau.be

Andere concerten in de reeks:
Vrijdag 25 november 2011: Concertzaal Tilburg, 20u30
Zondag 27 november 2011: Theater aan het Vrijthof Maastricht, 15u30
Maandag 28 november 2011: Muziekcentrum Frits Philips Eindhoven, 21 uur

Mededelingen
De concertzalen in het Koninklijk Conservatorium zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Vestiaire is gratis en verplicht. De infrastructuur van de School of Arts, Koninklijke Academie voor Schone Kunsten – Koninklijk Conservatorium is rookvrij.

Labels: , , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...