27 november 2011

Grote interesse voor groepsaankoop dakisolatie


Het verstrekken van de informatie rond de tweede groepsaankoop dakisolatie van de Stad Gent is volop aan de gang. De inschrijvingen voor de groepsaankoop dakisolatie beginnen op woensdag 30 november 2011 en lopen tot dinsdag 31 januari 2012. Op de investeringsavond op woensdag 30 november 2011 kunnen geïnteresseerden kennismaken met aannemers en handelaars in isolatiematerialen. Voor wie er niet bij kan zijn, staan vanaf donderdag 1 december 2011 alle prijzen op de website www.gent.be/groepsaankoopdakisolatie. Wie nog twijfelt om zijn dak te isoleren, kan op de warmtefoto van de Gentse daken zien hoe goed of slecht zijn dak geïsoleerd is. De warmtefoto kan bekeken worden via de website www.gentsklimaatverbond.be. De warmtefoto is genomineerd voor de ‘e-Gov Award’ op 1 december 2011 voor de meest gebruiksvriendelijk ICT-toepassing van de overheid.

Groepsaankoop
Het verstrekken van de informatie rond de tweede groepsaankoop dakisolatie van de Stad Gent draait op volle toeren. Bijna driehonderd Gentenaars namen in oktober 2011 deel aan de infonamiddagen. Op 16 november 2011 lokte de infoavond waarop de basisprincipes van isoleren en isolatiematerialen werden uitgelegd honderddertig belangstellenden.

De voordelen van de groepsaankoop dakisolatie zijn duidelijk:

- men heeft op korte termijn een geïsoleerd dak
- de Milieudienst zoekt alles uit, zo bespaart men tijd
- men heeft geen zorgen en is zeker van kwaliteit
- men geeft geen stress, er is persoonlijke begeleiding voor de doe-het-zelver

Met degelijke dakisolatie kan men tot 30% besparen op zijn energieverbruik en het verhoogt het wooncomfort (aangenaam aanvoelen en minder temperatuurschommelingen).

Handelaars en aannemers ontmoeten
Als men overtuigd is, dan is de volgende stap de keuze van een aannemer of een handelaar. De geselecteerde handelaars en aannemers geven tijdens de investeringsavond op woensdag 30 november 2011 een voorstelling van hun producten en prijzen. Men kiest zelf met wie van die aannemers of handelaars men samenwerkt. Die avond kan al een offerte aangevraagd worden.

Inschrijven voor de groepsaankoop kan nog tot dinsdag 31 januari 2012. Tot en met die datum kan men materiaal bestellen bij een van de handelaars of een offerte aanvragen bij een van de aannemers én genieten van de voordelen van de groepsaankoop dakisolatie.

Warmtefoto Gentse daken
Op de warmtefoto op de website www.gentsklimaatverbond.be kan men nog steeds zijn eigen dak zoeken. Als men enkele vragen invult, krijgt men te zien hoe goed (of slecht) de verschillende delen van zijn dak geïsoleerd zijn. Sinds de lancering van de warmtefoto begin september 2011, bezochten al meer dan 45.000 bezoekers de website. Zij wilden allemaal weten hoe hun dak scoort. De website met de warmtefoto is bovendien genomineerd voor een Agoria e-Gov Award voor de meest gebruiksvriendelijke website. Met deze prijs wil Agoria, de federatie van de technologische industrie, de beste ICT-projecten belonen die in de overheidsdiensten worden gerealiseerd op gebied van administratieve vereenvoudiging, hulp aan burgers en aan ondernemingen.

Gents Klimaatverbond
Met deze groepsaankoop dakisolatie en de warmtefoto kan de Gentse bevolking niet alleen haar wooncomfort verhogen en haar energiefactuur verlagen, maar bouwt ze ook actief mee aan een klimaatneutrale stad. Een goed geïsoleerd huis zorgt immers voor een pak minder CO2-uitstoot, en dat goed is voor een leefbare en onafhankelijke stad.

Praktisch
De investeringsavond vindt plaats op woensdag 30 november 2011 in Auditorium De Schelde, PAC (Provinciaal Administratief Centrum), Woodrow Wilsonplein 2, 9000 Gent, van 19.30 tot 21.30 uur. Inschrijven is niet nodig.

Informatie

- Milieudienst, Braemkasteelstraat 41, 9050 Gent-Gentbrugge, tel. 09 268 23 00,

fax 09 268 23 68, e-mail milieudienst@gent.be

Labels: , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...