29 november 2011

Belgacom investeert in 4G-licentie


Belgacom verwierf een van de 4G-licenties die door de telecomregulator BIPT geveild werden. Dankzij de investering in 4G-technologie wordt het mobiele netwerk van Belgacom nog performanter. Het supersnelle internet opent mogelijkheden voor nieuwe toepassingen en het zal bijdragen tot een verdere verspreiding van mobiel internet. De vergunning die Belgacom verwierf voor 20,22 miljoen euro, geldt voor vijftien jaar, met ingang van 1 juli 2012.

Om haar technologisch leiderschap te handhaven deed Belgacom het nodige om het lagere deel van de frequenties te verwerven, die gunstiger zijn op het vlak van beperking van interferentie met onder andere radarsystemen. Belgacom verwierf tijdens de veiling van de telecomregulator BIPT een 4G-licentie in de 2,6 GHz frequentieband (20MHz aanliggend spectrum van Frequency Division Duplex) voor een bedrag van 20,22 miljoen euro. De licentie geldt voor 15 jaar met ingang vanaf 1 juli 2012.

In juni 2011 startte Belgacom als eerste Belgische operator met de uitrol van het 4G-netwerk via de bestaande 1,8 GHz-band. Deze nieuwe licentie laat Belgacom toe om haar 4G–netwerk in zowel de 1,8 als de 2,6 GHZ-frequentieband uit te rollen. Belgacom investeert voortdurend in haar vaste en mobiele netwerken zodat de klanten op een eenvoudige en naadloze manier toegang hebben tot hun diensten en applicaties, zowel thuis, op het werk als onderweg en op alle toestellen.

Het nieuwe mobiele 4G-netwerk maakt mobiel dataverkeer aan zeer hoge snelheden mogelijk, tot 10 keer sneller dan 3G. Hierdoor zullen klanten hun mobiele datatoepassingen met nog groter gebruikscomfort kunnen gebruiken op hun smartphone, laptop of tablet. Videostreaming op smartphone, laptop of tablet kan onmiddellijk, zonder downloadtijd. Bovendien vergroot 4G de capaciteit van het mobiele netwerk aanzienlijk zodat het stijgend gebruik van mobiele diensten en oplossingen probleemloos wordt opgevangen.

Belgacom zal een commercieel aanbod lanceren zodra er voldoende 4G-toestellen op de markt zijn die 4G ondersteunen en er voldoende vraag is van het grote publiek en de bedrijven.

Labels: ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...