1 oktober 2011

Stad Gent inspireert verbouwers met kleine percelen

Wonen in de stad wordt vaak geassocieerd met te weinig plaats, een slechte lichtinval, of gebrek aan buitenruimte. De Stad Gent bewijst nu met 21 (ver)bouwmodellen: ook in woningen op kleine oppervlakte kan je licht, ruimte en kwaliteit toevoegen! Deze (ver)bouwmodellen geven ideeën voor al wie een smalle woning wil verbouwen of op een smal perceel wil gaan bouwen. Het gaat zowel om lichte verbouwingen als grote renovaties en nieuwbouw. En hoe je meer ruimte en licht kunt scheppen op percelen met een beperkte breedte. Elk ontwerp bevat een grondplan, een verdiepingsplan, een zolderplan, een doorsnede van het gebouw, een zicht op voor- en achtergevel en een driedimensionale kijk op de woning. Elk ontwerp beschrijft ook kort hoe de woning is ontworpen en toont de ligging van de verschillende woonfuncties.

De 21 (ver)bouwmodellen werden ontworpen via de Meesterproef 2010 ‘Wonen op een kleine oppervlakte’, een samenwerking van Stad Gent met de Vlaamse Bouwmeester. De laureaat van de ontwerpwedstrijd, architect Marijn Vanhoutte, ontwierp inventieve rijwoningen met een voorgevelbreedte van vier meter. In Gent staan veel van zulke smalle woningen, in de zogeheten 19de eeuwse gordel. Vaak gaat het om arbeidswoningen of beluiken. De (ver)bouwmodellen zijn dus erg realistisch en toepasbaar. Een van de modellen zal in de praktijk worden omgezet.

De 21 (ver)bouwmodellen kunt u inkijken in de woonwinkels van Dienst Wonen, op de woonbeurs in Ledeberg op zaterdag 1 oktober van 10.30 tot 17 uur en in het Administratief Centrum Zuid van Stad Gent, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent. U kunt de modellen ook gratis downloaden op de website www.gent.be/wonen.

Ook tijdens de BIS-beurs in Flanders Expo van 8 tot 16 oktober 2011 kunt u de 21 (ver)bouwmodellen voor kleine opppervlakte gaan bekijken op de stand van Stad Gent (hal 1, stand 1004). ‘(Ver)bouwen op kleine oppervlakte’ sluit daarmee perfect aan op de BIS-archtitectuurwedstrijd ‘Buiten in de binnenstad’. Bezoekers kunnen er ook uitleg krijgen over de lopende stadsvernieuwingsprojecten en de premies die Stad Gent kan verlenen.


Informatie
- Stad Gent, Dienst Wonen, Departement Ruimtelijke Planning, Mobiliteit en Openbaar Domein, Administratief Centrum Zuid (ingang blok A - verdieping 1), Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent, tel. 09 266 76 40, fax: 09 266 76 56, website: www.gent.be/wonen, e-mail: wonen@gent.be, (openingsuren: maandag tot vrijdag van 8 tot 13 uur, woensdag van 8 tot 13 uur en van 14 tot 18 uur)
- BIS-beurs, www.bisbeurs.be, Flanders Expo, 8-16 oktober 2011, stand van Stad Gent: hal 1, stand 1004

Labels: ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...