26 september 2011

Groene lening: nu of nooit.

Besparen op de energiefactuur en tegelijk de aarde koesteren en duurzaam omgaan met het milieu, dat kan. De groene leningen die door de banken worden verstrekt zijn door veel eigenaars van woningen gekend. Niettemin kosten heel wat energiebesparende maatregelen geld alvorens u kunt genieten van de besparing die deze opbrengt. Wie nu aan de slag gaat, heeft nog recht op allerhande premies en subsidies. Bovendien kunt u via een FRGE-lening onmiddellijke financiële steun krijgen voor de energiebesparende investering. Nog tot 31 december 2011 valt deze onder het stelsel van de groene leningen waardoor u kan lenen aan een interestvoet van amper 0,5%* Nu is het dus de ideale moment tot renovatie en dat aan de beste voorwaarden!

In samenwerking met Veneco kunnen alle inwoners een groene FRGE-lening afsluiten voor energiebesparende maatregelen in de eigen woning. Deze dienstverlening vanuit Veneco werd opgestart in april 2011 en kende een goede start. In alle deelnemende gemeenten werden leningen afgesloten en er zijn nog voldoende werkingsmiddelen om een groot aantal huizen te renoveren. Volgende gemeenten zijn ondertussen lid geworden van Veneco voor deze dienstverlening: Assenede, Deinze, Destelbergen, Eeklo, Kaprijke, Knesselare, Lovendegem, Melle, Merelbeke, Nazareth, Nevele, Zulte en Wachtebeke. De inwoners van deze gemeenten kunnen zich dan ook tot Veneco wenden voor hun vraag naar deze interessante groene leningsvoorwaarden. Tot op heden werden reeds 168 aanvraagformulieren verzonden, waarvan er 82 ingevuld werden terugbezorgd en 68 hiervan reeds werden goedgekeurd door het FRGE. Het aantal dossiers schommelt van gemeente tot gemeente dit mede door het inwonersaantal en het tijdstip van toetreding van de gemeente tot deze nieuwste dienstverlening van Veneco. Er zijn echter nog voldoende werkingsmiddelen om een groot aantal huizen te renoveren. Het stelsel van de groene leningen houdt op 31 december 2011. De FRGE-lening blijft hierna wel nog bestaan, dit tegen 2%

Contact

FRGE-lening: Voor meer info, voorwaarden of het indienen van een aanvraag kunt u terecht bij Veneco; Port Arturlaan 11, 9000 Gent, www.veneco.be, T 09/218.99.12, blomme@veneco.be, contactpersoon: Valerie Blomme.

Labels:

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...