23 september 2011

Avanti!: een mini OdeGand op de fiets

Zondag 25 september organiseert Gent Festival van Vlaanderen al voor de vijfde keer ‘Avanti!’, een mini-OdeGand op de fiets. Deze muzikale fietstocht combineert het beste van twee werelden. Je fietst door een uniek decor met stops op uitzonderlijke plekjes, waar je geniet van een mix van klassieke muziek en wereldmuziek.

Het belooft alvast zonnig najaarsweer te worden ... het perfecte scenario voor ‘Avanti!’. De tocht is ongeveer 25 km lang. Dit jaar wordt de pittoreske Leiestreek rond Deinze, Astene, Deurle en Bachte-Maria-Leerne verkend. Je stelt zelf je menu van de dag samen: een concert afrobeat met maskerdansen uit Benin? Of liever tango gebracht door de zusjes Caronni? Of wat dacht je van nazomerse jazz aan Kasteel Ooidonk? Het Spiral Consort bespeelt zeeschelpen, de vier dames van Wishful Singing zingen a capella-nummers gaande van Herman van Veen tot Elvis Presley, Wim Winters speelt onvermoeibaar sonates van Haydn en Clementi op zijn klavichord, en er is nog zoveel meer.

Avanti!’ is zo goed als uitverkocht, maar net zoals bij OdeGand kan je naar een aantal gratis openluchtconcerten gaan kijken. Deze concerten vinden plaats aan Astene Sas (Deinze), aan het Museum van Deinze en de Leiestreek (Lucien Matthyslaan, Deinze), op de Leiedam (Deinze), in de Bachtekerkstraat (Bachte-Maria-Leerne) en in de Rode Beukendreef (Deurle).

Er zijn zondag 40 concerten op 15 verschillende concertlocaties.
Overzicht van artiesten
Uurschema concerten
Elk concert duurt 30 minuten en wordt drie keer herhaald. Zo kan iedereen de tocht op eigen tempo afleggen.

Speciaal voor de vijfde verjaardag van ‘Avanti!’ krijgen 20 kinderen tussen 6 en 12 jaar de kans zelf op een van de Avanti-podia te staan. De kinderen worden tijdens een workshop de hele dag begeleid door MATRIX (Centrum voor nieuwe muziek) en zullen hun eigen concert laten horen op de Leiedam in Deinze. Je kan je kinderen hiervoor niet meer inschrijven.

Praktisch
Wanneer: zondag 25/09
Vertrek tussen 11u en 12u30 aan het Museum van Deinze en de Leiestreek/Lucien Matthyslaan (centrum van Deinze).
Start- en eindpunt: Lucien Mathyslaan (Museum van Deinze en de Leiestreek)

Tickets zijn enkel beschikbaar in voorverkoop via www.gentfestival.be 09 233 77 88

Labels:

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...