30 september 2011

Avondshopping Gent in het teken van 'Film en Muziek'

Gentse Ondernemer 22Op donderdag 6 oktober vindt voor de derde keer avondshopping plaats in Gent. Deze editie staat in het teken van ‘Film en Muziek’, dit in samenwerking met het Filmfestival Gent en het Gent Festival van Vlaanderen. Maar liefst 366 handelaars bevestigden reeds hun deelname. Er staan opnieuw heel wat randevenementen op het programma. Deze editie van avondshoppen staat in het teken van ‘Film en Muziek’. Zo wordt een etalageroute uitgestippeld die de bezoeker leidt naar thematisch versierde etalages. In de etalages tref je tableaux vivants van iconische filmtaferelen en dummies van praaltaarten aan. De Stad Gent werkt hiervoor samen met het Filmfestival Gent en met de organisatie ‘Toetjes en Zoetjes’. In heel wat deelnemende straten, op pleinen en zelfs op balkons, zorgt het Festival van Vlaanderen Gent dan weer voor sfeervolle live muziek. Tip: http://www.gentverwent.be/


Intussen schreven meer dan 360 winkels zich in voor de avondshopping en de inschrijvingen lopen nog steeds binnen. De deelnemende handelaren kan je herkennen aan een banner in de etalage. Op de banner staat aangeduid of de handelszaak tot 20 of 22 uur openblijft. Naast avondshoppen zijn er nog een aantal leuke evenementen te bezoeken:

Miat: Kunstsuperette en retrofilmpjes
Het Miat neemt voor de eerste keer deel aan avondshopping. Miat organiseert in samenwerking met Kunstsuperette een Kunstsuperettemarkt. Die vindt plaats in een unieke setting: de kraampjes van de ontwerpers staan verspreid tussen de museumstukken. Gedurende de hele avond worden in het retro filmzaaltje Ciné Palace een unieke selectie van historische filmpjes getoond binnen het thema ‘reclame’ en ‘consumptie’. Verder zijn het museumcafé en de museumshop uitzonderlijk geopend tot 22 uur. Huis van Alijn, De Museumshop, Studio Alijn en de tijdelijke tentoonstelling, het café in de binnentuin blijven open tot 22 uur.
Sint-Niklaaskerk: Expo ‘Toetjes en Zoetjes’
In tal van etalages worden in het kader van avondshoppig dummies van praaltaarten opgesteld. De eigenlijke praaltaarten zelf zijn te bezichtigen in de Sint-Niklaaskerk. Aan dit initiatief verlenen Gentse bakkers en chocolatiers hun medewerking.
Kouter
Op de Kouter projecteert Filmfestival Gent een voorstelling van de World Soundtrack Awards Ceremony en concert van het jaar 2010
Volderstraat Aula
Filmfestival Gent realiseert een projectie van Filmfestivalfoto's van Luk Monsaert in de inkom van de Universiteitsaula in de Voldersstraat.
Shopping Gent Zuid
Ook Shopping Center Zuid doet weer mee aan avondshopping. Ze organiseren een optreden van Gent Symphonic Band om 18 en 19 uur . Deze band brengt een repertoire uit bekende filmmuziek. Tussen 18 en 20 uur maak je bovendien kans om ballonvaarten, Bongo-bonnen en cinematickets te winnen.
Bij Sint-Jacobs: brocantemarktDe handelaren van de brocantemarkt Bij Sint-Jacobs werken al voor derde keer mee aan de avondshopping. Op 6 oktober blijft de markt open tot 22 uur.
Naar de avondshopping met De Lijn
Vermijd files en parkeerzorgen en maak gebruik van het aanbod dat De Lijn speciaal voor deze avond voorziet in Gent. De lijn voorziet een aanbod tot 23 uur richting volgende Park and Rides:

  • P+R Flanders Expo + tram 1 (Sint-Pietersstation – Gent centrum)
  • P+R Gentbrugge + tram 21/22 (Kouter)
De juiste uurregeling aan alle haltes staat op de website www.delijn.be. Bovendien kun je met de handige routeplanner op voorhand de weg van A naar B uitstippelen.

Parkeren kan in een van de stadsparkings of aan de nieuwe parking aan het Sint-Pietersstation. Vanaf het Sint-Pieterstation kun je via de tram het centrum bereiken. Voor een overzicht van alle parkeergelegenheden kun je terecht op de website van het Parkeerdrijf www.parkeerbedrijf.gent.be.

Labels: , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...